avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... costuri actiune in justitie pt partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

costuri actiune in justitie pt partaj succesoral

As dori sa stiu cam cat ar costa o actiune in justitie pt partajul succesoral si cine trebuie sa suporte cheltuielile in cazul in care sunt doar doua persoane care dezbat succesiunea?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 17:18, 12 Iunie 2009
Costa 39 lei plus 0,30 timbru judiciar si costul e suportat de cei 2 motenitori. Daca va puneti avocat depinde si de ce onorariu va va lua avocatul.
Daca s-a dezbatut deja succesiunea, atunci se va face numai partajul intre cei doi mostenitori, drept pentru care se va achita o taxa de timbru de 19 lei, timbru judiciar 0,3 lei; in ceea ce priveste onorariul de avocat ramane sa-l stabiliti cu persoana pe care o veti angaja in acest sens.
Cheltuielile de judecata pot fi suportate de catre mostenitori inca de la inceput daca exista intelegere; in caz contrar reclamantul va suporta initial cheltuielile, urmand sa solicite obligarea paratului la plata acestora la finalul procesului.
Ce presupune cheltuielile de judecata?
cheltuieli de judecata adica :taxa de timbru ,onorariu de avocat ,onorariu de expert si alte cheltuieli pe care le faceti cu purtarea procesului ca de ex: transport la fiecare termen domiciliu instanta si transport martori domiciliu instanta daca este cazul.
Desi procedura judicara e una mai anevoiasa, de durata , e , de departe , mai putin costisitoare decat cea notariala.Daca , insa , exista consimtamantul erezilor in vederea dezbaterii succesiunii si a iesirii din indiviziune , atunci , instanta de judecata va solutiona cauza mult mai rapid , luand act de vointa erezilor , care poate fi cuprinsa intr-o tranzactie.

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta Garname Garname Am si eu o intrebare legata de costurile procedurilor de rezolvare a unor probleme de succesiune in instanta, daca asa se numeste.. Este vorba de doi frati ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Pantilie Nina Pantilie Nina Tata a decedat in 2004 luna decembrie, mama decedata in septembrie 2009 nu a fost facuta taxa de succesiune dupa tata.Suntem 3 frati. Fratele nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Cuantum plata cheltuielilor de judecata adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cam care ar fi suma la care ajung cheltuielile de judecata in cazul unui proces pentru iesirea din indiviziune si, mai ... (vezi toată discuția)