avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... costuri actiune in justitie pt partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

costuri actiune in justitie pt partaj succesoral

As dori sa stiu cam cat ar costa o actiune in justitie pt partajul succesoral si cine trebuie sa suporte cheltuielile in cazul in care sunt doar doua persoane care dezbat succesiunea?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 17:18, 12 Iunie 2009
daca dezbaterea partajului succesoral se face pe cale amiabila, costurile nu vor fii foarte mari si nici durata procesului nu va fii f mare.
daca se inteleg, partile pot incheia o tranzactie privind partajul succesoral .
daca nu se inteleg , va decide instanta .
taxa de timbru este de 19 ron .

onorariul avocatului este confidential.
daca insa va intelegeti in ceea ce priveste partajul, nu va trebuie neaparat avocat .
Pare simplu sa impartim totul in doua, insa fiind curtea ingusta si lunga, iar impartirea facandu-se longitudinal nu stiu cum vom cadea la un acord prea repede. Problema cea mai mare este ca ambele case sunt construite pe partea dreapta, iar magaziile pe stanga. Si din aceasta cauza nu stiu cat se va intinde procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta Garname Garname Am si eu o intrebare legata de costurile procedurilor de rezolvare a unor probleme de succesiune in instanta, daca asa se numeste.. Este vorba de doi frati ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Pantilie Nina Pantilie Nina Tata a decedat in 2004 luna decembrie, mama decedata in septembrie 2009 nu a fost facuta taxa de succesiune dupa tata.Suntem 3 frati. Fratele nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Cuantum plata cheltuielilor de judecata adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cam care ar fi suma la care ajung cheltuielile de judecata in cazul unui proces pentru iesirea din indiviziune si, mai ... (vezi toată discuția)