Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema :
- In urma cu o luna mi-a decedat tatal. La inmormantare au participat si rudele apropiate ale tatalui meu (matusi, verisoare), Acum o saptamana m-au sunat ca au nevoie de o copie a certificatului de deces al tatalui meu pentru a justifica la serviciu zilele libere luate.
- Va rog sa imi spune-ti daca este legal sa dau un astfel de act angajatorului, iar daca nu ce alt alt justificativ pot da rudelor?
Va multumesc!
Din moment ce au solicitat zile libere pt. inmormantare, nu au cu ce alt document sa se justifice ! Asta daca nu au solicitata concediu fara plata ! Nu stiu ce intelegeti exact prin ' zilele libere luate '? Depinde pt. ce anume au solicitat zile libere ?
In unele contracte este specificat ca in cazul unui deces in familie,angajatii au zile libere platite ptr.astfel de cazuri. Daca nu fac dovada cu o copie de pe certif.deces,aceste zile luate ca libere,se vor considera ca lipsa nejustificata de la locul de munca si se va trece ca absent nemotivat,cea ce va duce candva la abateri disciplinare si cu timpul vor fi disponibilizati ptr.abateri disciplinare.
Liber platit
stelamudura
Buna ziua.
Ieri am avut inmormantarea surorii tatalui meu (matusii mele). Ce grad de rudenie trebuie sa existe intre angajat si decedat pentru a primi cele 3 ... (vezi toată discuția)