avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Justificare inmormantare pentru locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Justificare inmormantare pentru locul de munca

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema :
- In urma cu o luna mi-a decedat tatal. La inmormantare au participat si rudele apropiate ale tatalui meu (matusi, verisoare), Acum o saptamana m-au sunat ca au nevoie de o copie a certificatului de deces al tatalui meu pentru a justifica la serviciu zilele libere luate.
- Va rog sa imi spune-ti daca este legal sa dau un astfel de act angajatorului, iar daca nu ce alt alt justificativ pot da rudelor?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 12 August 2013
Din moment ce au solicitat zile libere pt. inmormantare, nu au cu ce alt document sa se justifice ! Asta daca nu au solicitata concediu fara plata ! Nu stiu ce intelegeti exact prin ' zilele libere luate '? Depinde pt. ce anume au solicitat zile libere ?
In unele contracte este specificat ca in cazul unui deces in familie,angajatii au zile libere platite ptr.astfel de cazuri. Daca nu fac dovada cu o copie de pe certif.deces,aceste zile luate ca libere,se vor considera ca lipsa nejustificata de la locul de munca si se va trece ca absent nemotivat,cea ce va duce candva la abateri disciplinare si cu timpul vor fi disponibilizati ptr.abateri disciplinare.

Alina24ph

Da, este normal sa le dati o copie a certificatului de deces al tatalui dvs. Ei trebuie sa faca dovada si a gradului de rudenie cu tatal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber platit stelamudura stelamudura Buna ziua. Ieri am avut inmormantarea surorii tatalui meu (matusii mele). Ce grad de rudenie trebuie sa existe intre angajat si decedat pentru a primi cele 3 ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)
Vă salut! am nevoie de un sfat! am fost sunat astazi de persoana ... Mario1980 Mario1980 Vă salut! Am nevoie de un sfat! Am fost sunat astazi de persoana care avea grija de o rudă indepartată sa-mi spună ca a decedat, asta in conditiile in care ... (vezi toată discuția)