avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime realizata in strainatate cu contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime realizata in strainatate cu contract de munca

- acte necesare pentru adaugarea aniilor de strainatate in carte de munca
- cum, unde se pot recupera documentele necesare daca acestea nu s-au eliberat de tara straina

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters298391 , utilizator 14:32, 17 Decembrie 2013
Perioada lucrata in strainatate, in baza unui CIM incheiat acolo, nu se adauga in carnetul de munca. Se va lua in calcul in vederea obtinerii pensiei.
Pentru obtinerea documentelor va trebui sa va interesati la Oficiul de Munca din tara respectiva, pentru a afla ce demersuri trebuie sa faceti.
Perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Despre ce tara si perioada este vorba?
Tara - Elvetia
Perioada = 2008-2009, 2009-2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii salariale in strainatate orban daniela orban daniela am lucrat in Italia o perioada, cu contract de munca si contributii salariale, as vrea sa stiu daca pot recupera sumele retinute atunci, sau daca pot adauga in ... (vezi toată discuția)
Muncesc in elvetia cu contract incheiat de angajatorul strain. ... balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com muncesc in elvetia cu contract incheiat de angajatorul strain. mi se adauga aceasta perioada la vechimea in munca? Multumesc (vezi toată discuția)
Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)