avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua,
sunt in situatia de a fi primit amenda RATB.
Greseala a fost a mea, nu incerc sa scap de consecinta.
Doar am fost surprinsa sa constat ca am fost intimidata si abuzata pentru obtinerea amenzii pe loc. Cum efectiv nu aveam cei 50 de lei am cerut sa mi se trimita amenda acasa. Le'am dat abonamentul Ratb, presupunand ca pot avea acces la datele mele dar ei au insistat sa le dau CI. la refuzul meu au sunat, sau au mimat ca suna la politie si mi'au spus ca daca va veni politia, voi avea de platit astfle:
50 lei pe loc sau 150 ulterior + 250 lei amenda data de politie pentru ca am reuzat legitimarea.
Am dat CI, am semnat procesul verbal si vad acum pe site RATB ca de fapt 48 de ore platesc doar 50lei, controlorii nu au mentionat asta; insistau sa platesc pe loc caci altfel voi plati 150 lei....
Nu vreau sa contest amenda.
Intrebarea mea este daca pot face o plangere catre RATB, nu judecatorie, unde sa vorbesc de lipsa de profesionalism a lucratorilor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:19, 12 August 2013
Bineinteles ca aveti dreptul sa faceti o sesizare la RATB cu privire la comportamentul controlorilor. Important este sa cunoasteti numarul legitimatiei celor care v-au controlat iar daca nu il cunoasteti puteti depune copia tichetului suprataxei care are un nr de serie iar pe spate ar trebui sa fie nr. liniei, semnatura controlorului si nr legitimatiei acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema ratb gs_octavian gs_octavian Buna ziua. Astazi am uitat ca mi-a expirat abonamentul RATB si m-a prins controlorul. Mi-a cerut sa ii dau buletin dar nu am avut si i-am aratat legitimatia ... (vezi toată discuția)
Minciuni ale controlorilor ratb StueyTheKid6 StueyTheKid6 Buna ziua, De curand , am platit o contraventie RATB de 50 de ron, ( in mod corect - mi-am lasat cardul acasa, card care are calitatea de portofel ... (vezi toată discuția)
Amendă ratb - persoana cu handicap grad 1 daniyyel daniyyel Bună ziua, Tocmai ce am fost amendat de către 3 controlori pentru că am furat RATB-ul, asta deși le'am arătat o fotocopie (poză cu telefonul) al ... (vezi toată discuția)