avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă RATB - persoana cu handicap grad 1
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă RATB - persoana cu handicap grad 1

Bună ziua,

Tocmai ce am fost amendat de către 3 controlori pentru că am furat RATB-ul, asta deși le'am arătat o fotocopie (poză cu telefonul) al certificatului de încadrare în grad de handicap! Am plecat în grabă de acasă și am uitat să iau și copia fizică a certificatului.

Am fost reținut în autobuz până când le'am dat în mână permisul de conducere, apoi m'au coborât și au chemat Poliția Locală pentru identificare - mi'au reținut permisul până la sosirea Poliției Locale și m'au identificat. Mi s'au adresat injurii cum că: dacă sunt persoană cu handicap ce caut pe stradă, de ce merg la muncă că nu am drept la muncă și de ce am permis de conducere. Handicapul meu fiind din cauza unei boli cronice și nicidecum al vreunui defect auditiv, locomotor, vizual sau mental. Mi s'a scris PV, și deși am spus că vreau să semnez PV ca să îl am să pot contesta amenda, mi'au scris la mențiuni că refuz să semnez, au băgat PV în buzunar și au plecat! Poliția Locală a fost mână în mână cu ei pentru că și ei au spus că eu le'am zis controlorilor că nu vreau să semnez PV.

În afară de contestația PV la judecătorie, ce alte demersuri mai pot face împotriva acestor "specimene" căci oameni nu îi pot numi. M'au încolțit 3 inși masivi, în cazul în care eu am 1,7m și 50kg.
Cel mai recent răspuns: daniyyel , utilizator 18:41, 11 Martie 2017
Ieri am primit prin poștă amenda! Pentru că eram împreună cu însoțitorul meu atunci când am luat amenda, evident că a primit și acesta amendă! Așadar trebuiesc făcute contestații la ambele procese verbale ? Se vor judeca separat ?
Nu aveți dreptul să călătoriți gratuit în mijloacele de transport urbane pe baza certificatului de încadrare în grad de handicap. Trebuie să mergeți să ridicați de la DGASPC legitimația cu poză, prin care primiți dreptul de a călători nelimitat pe mijloacele de transport în comun din mediul urban.
Mulțumesc de răspuns! Totuși:

1. Handicapul meu împreună cu legea care reglementează drepturile mele ca persoană cu handicap, îmi dă DREPTUL la călătoria gratuită în mijloacele de transport în comun.

2. Statul deja a plătit acele călătorii pentru mine din momentul ce figurez ca persoană cu handicap grav în baza lor de date.

3. Legitimația este doar o DOVADĂ că eu am acest DREPT de a călători gratuit în mijloacele de transport în comun.

4. Am legitimație - dar atunci am uitat'o acasă pentru că am plecat foarte grăbit ( se mai întâmplă) - ca să nu mai spun că am întâlnit controlori care m-au întrebat: "ce e asta?", când le'am arătat legitimația!

5. Fotocopia certificatului pe care s-a întâmplat să o am în telefon ar fi trebuit să fie oarecum de ajuns pentru ca inculții de controlori să vadă că eu într'adevăr beneficiez de acest drept.

6. Problema mea majoră este legată de faptul că mi s'a spus în public că AM FALSIFICAT acel certificat și că nu arăt niciun handicap, am fost numit hoț și mincinos.

P.S: pensionarii arată cuponul de pensie la control!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, luna trecuta am luat 2 amenzi RATB , pentru ca desi le-am explicat si le-am aratat controlorilor ca am un certificat din care rezulta ca am ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea art.23 alin 3 din legea nr.448/2006 la s.c oradea transport local s.a. BartaStefan BartaStefan La S.C. Oradea Transport Local S. A. se incalca dreptul persoanelor cu handicap grav si accentuat la calatoria pe mijloacele de transport in comun a societati ... (vezi toată discuția)
Transport iosifica iosifica BUNA ZIUA! SUNT UN CETATEAN DE 30 ANI DIN MUNICIPIUL ROMAN-JUD.NEAMT SI AM CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRADUL DE HANDICAP ACCENTUAT. AS AVEA SI EU O ... (vezi toată discuția)