avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua, luna trecuta am luat 2 amenzi RATB , pentru ca desi le-am explicat si le-am aratat controlorilor ca am un certificat din care rezulta ca am leucemie, dar sunt programat abia in ianuarie la comisia de expertiza. In ambele procese verbale intocmite de ei acestia au scris ca nu am obiectii drept pentru care nu am vrut sa le semnez, spunandu-le ca daca ma lasa sa scriu obiectiile mele o sa semnez, dar acestia nu au fost de acord, si au mai scris ca nici o persoana nu a avrut sa fie martor, desi nu au intrebat pe nimeni. Acum am primit prin posta amenzile de la ei, ce trebuie sa fac si unde sa contest aceste amenzi?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:35, 11 Decembrie 2013
Parerea mea, sa faceti o sesizare la cei care emit aceasta amenda si sa atasati documentele pe care le aveti si va scutesc de plata transportului in comun sau eventual la capatul linei respective pe ruta careia ati fost amendat, exista un birou de reclamatii, sesizari si acolo mergeti direct la seful acestor controlori si explicati si faceti si in scris plangere si atasati dovezi.
Sesizarile trimise la RATB nu au niciun rezultat, procesele verbale de contraventie se anuleaza de instanta de judecata.
Contestarea proceselor verbale de contraventie se face la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost constatata contraventia in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal.
Din pacate nu cred ca veti avea sanse de reusita deoarece la momentul controlului nu aveati asupra dvs. niciun titlu de calatorie sau document care sa va permita transport gratuit.
Faptul ca aveti asupra dvs. documente care atesta starea de sanatate nu va confera dreptul de a calatori gratuit.
Va multumesc in primul rand pentru faptul ca mi-ati raspuns. Cyan, a-ti ingrosat "la momentul controlului" si spuneti ca " Faptul ca aveti asupra dvs. documente care atesta starea de sanatate nu va confera dreptul de a calatori gratuit". Dar pentru afectiunea de care sufar am vazut ca se incadreaza intr-un grad de handicap care imi da acest drept. Acest drept nu intra in vigoare la momentul diagnosticarii?, pentru ca altfel mi se pare o nedreptate strigatoare la cer pentru simplu motiv ca daca un medic specialist mi-a pus acest diagnostic, inseamna ca se subintelege si gradul de handicap respectiv. Este vina mea ca la comisie trebuie sa merg atunci cand sunt programat? Ce sa fac daca trebuie sa merg la spital de cel putin 3 ori pe saptamana pentru diverse analize si citostatice, si am un venit care oricum nu imi este suficiet pentru alimentele necesare unui bolnav de leucemie. Trebuie sa imi cer scuze ca am indraznit sa ma imbolnavesc?
In Bucuresti pensionarii au drept de calatorie gratuit.
Asta nu inseamna ca au acest drept din momentul in care au depus dosarul de pensionare ci doar dupa ce ies la pensie si pot prezenta la control cuponul de pensie.

Daca pentru afectiunea de care suferiti aveti drept de calatorie gratuit trebuia sa aveti la dvs. o legitimatie prin care dovediti ca aveti aceasta facilitate la transportul in comun.

Gasiti informatii privind gratuitatile pe RATB si documentele doveditoare, aici
[ link extern ]

Depuneti documentele medicale in vederea obtinerii legitimatiei in cauza.
VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU PRECIZARI.

Alte discuții în legătură

Transport iosifica iosifica BUNA ZIUA! SUNT UN CETATEAN DE 30 ANI DIN MUNICIPIUL ROMAN-JUD.NEAMT SI AM CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRADUL DE HANDICAP ACCENTUAT. AS AVEA SI EU O ... (vezi toată discuția)
Amendă ratb - persoana cu handicap grad 1 daniyyel daniyyel Bună ziua, Tocmai ce am fost amendat de către 3 controlori pentru că am furat RATB-ul, asta deși le'am arătat o fotocopie (poză cu telefonul) al ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb aly_cat aly_cat buna ziua ! am si eu o problemuta. pe 18.09.2014 ma aflam cu mama si copilul (11 luni)meu in 77 , imediat cum am urcat am validat 1 calatorie pt mine, stiind ... (vezi toată discuția)