avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor

Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l viziteze doar la domiciliul mamei, numai sub supravegherea acesteia?
Stimata Doamna,

Motivele ar trebui sa se refere in primul rand la atitudinea tatalui - daunatoare - fata de minor, in sensul in care ar trebui sa se demonstreze ca acesta are o influenta negativa asupra copilului: ca il sperie, ca vorbeste urat in prezenta lui, ca il instiga la fapte condamnabile, ca nu il sprijina in educare ci dimpotriva, s.a.
Mama va trebui sa formuleze o cerere in instanta si sa arate judecatorului, cu ajutorul probelor pe care le detine, ca este in interesul copilului ca vizitele sa se desfasoare doar la domiciliul acestuia si in prezenta unei alte persoane (mama copilului).

Mult succes!
in afara de faptul ca tatal copilului este alcoolic, drogat sau nebun cu "acte in regula", nu exista nici un motiv ca acesta sa nu poata fi lasat sa-si vada copilul si sa petreaca timp cu acesta.In general se motiveaza cu tot felul de "inventii" si "inovatii" din partea mamelor, pentru a controla tatal copilului si a demonstra cine e mai "tare" si cine e mai grozav. Acest mod de abordare este discriminatoriu si daunator tuturor.In mod special copilului.Da, in acest tip de cauza se invoca dragoste, iubire si afectiune,insa de cele mai multe ori, sunt doar "mofturi" femeiesti !
......eheeee....cate casnicii nu se distrug datorita mofturilor acestea....si gandacilor de pe creierul acelor femei
.....si mai e o vorba......hotul striga ....hotiiiii
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
costin27, utilizator
multumesc, dna avocat 'eu.ro.lex', ati raspuns total pe langa subiect! se intampla deseori cand persoane cu profesia dvs sa se 'aprinda' repede inainte sa inteleaga mesajul citit?
ralu_2008 a scris:

Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l viziteze doar la domiciliul mamei, numai sub supravegherea acesteia?


Imi cer scuze ca intervin. Dar de ce doriti acest lucru? Care este scopul care vine "in interesul suprem al copilului" de a nu sta cu tatal sau beneficiind de o intimitate la care amandoi au dreptul?
Nu de alta dar si fosta mea sotie gandeste la fel. Pe ea nu o inteleg, dar poate sunt eu subiectiv fiind vorba de situatia mea. Asa ca poate la dumneavoastra voi intelege fiind obiectiv.

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor mirela1999 mirela1999 buna ziua, am un copil de 9 ani. de 5 ani sunt plecata din tara impreuna cu copilul, cu acordul tatalui dar fara a a vea o hotarare definitiva de incredintare ... (vezi toată discuția)