avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua,
am un copil de 9 ani. de 5 ani sunt plecata din tara impreuna cu copilul, cu acordul tatalui dar fara a a vea o hotarare definitiva de incredintare a minorului. pentru a avea hotarrea, trebuie sa fac actiune in tribunal. este obligatorie pensia alimentara in cerere, deoarece aceasta pe mine nu ma ntereseaza, data fiind si difereta sociala dintre mine si tatal copilului. el acum nu are venituri si are un alt copil minor.
multmesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:11, 23 Aprilie 2009
Neavand momentan venituri, se va avea in vedere salariul minim pe economie .Va fi luata in consideratie , de asemenea , si intretinerea celuilalt minor.

Da , puteti sesiza instanta de judecata in vederea incredintatii dvs a minorului spre crestere si educare , solicitand si pensia de intretinere
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu e obligatoriu sa cereti pensie de intretinere. Puteti primi doar incredintarea, daca asa cereti.
Pensia alimentara se da in interesul copilului!Fiind vorba de incredintare,instanta va hotara in acest sens,orice intelegere intre parti fiind nula fara acordul ei!Daca tatal cere se va stabili si un program de vizita al minorului!!!Bineinteles ca se va lua in considerare salariul minim pe economie,1/3 din el,ce se va imparti la cei doi copii.Tatal poate sa depuna aceasta pensie stabilita de instanta ,daca dv. sunteti de acord,pe un cont deschis la banca sau poate sa-i incheie macar o asigurare de viata cu capitalizare,pentru minorul in speta!Interesul minorului este mai presus de conditia sociala a parintilor!!!!
inteleg ca este in ieresul copilului, ceea ce nu inteleg este de ce statul roman tot in interesul copilului nu mai acorda alocatia de stat pentru copii dupa ce acestia pleaca din tara (si daca se intorc?) si ne infierim impotriva parintelui "slab" care nu din rautate, se vede nevoit sa fie "obligat". sunt mama si poate nu sunt una normala, dar daca eu acum pot oferi copilului meu (nostru) material mult mai mult decat tatal, de ce trebuie sa-l oblig pe acesta in a diminua conditia de viata a celuilalt copil. dupa mine, daca de ex. peste trei zile ma gasesc in conditia de ai cere ajuorul atunci da, dar astazi? e mai mult o "durere" a mea, in practica nu ii voi incasa banii. cred ca este mai important sa se vada si sa se cunoasca fara remuscari, raportul afectiv.
va multumesc pentru raspunsuri
Eu nu inteleg de ce raspunde atata lume pe langa subiect. E simplu, doamna nu doreste pensie, nu o cere, judecatorul nu i-o da. In cazul meu asa a fost. O seara frumoasa.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere norocel_bab norocel_bab itrebare in numele unei rude? persoana in speta este dat in judecata pentru pensie de intretinere.Sotia locueste singura cu doi copii minori .Piritul nu are ... (vezi toată discuția)
Divort BO BO vreau sa pun cerere de divort dar sotul meu ma ameninta ca imi ia copii.(7ani,2,6ani,si2 luni).motivul:nepotrivire de caracter.as vrea sa stiu daca am castig ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cris_deo cris_deo buna ziua. se poate introduce actiune pentru sistarea pensiei de intretinere dearece eu doresc sa ma achit de aceasta indatorire si fara a fi fortat printr-o ... (vezi toată discuția)