avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua,
am un copil de 9 ani. de 5 ani sunt plecata din tara impreuna cu copilul, cu acordul tatalui dar fara a a vea o hotarare definitiva de incredintare a minorului. pentru a avea hotarrea, trebuie sa fac actiune in tribunal. este obligatorie pensia alimentara in cerere, deoarece aceasta pe mine nu ma ntereseaza, data fiind si difereta sociala dintre mine si tatal copilului. el acum nu are venituri si are un alt copil minor.
multmesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:11, 23 Aprilie 2009
Pensia de intretinere nu este un drept a doamnei (a mamei), ci a copilului minor.
In conformitate cu prevederile codului familiei:
Art. 42
Instanta judecatoreasca va hotara, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. in acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta, daca au implinit virsta de zece ani, va hotara, pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude, ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca.
ararin a scris:

Eu nu inteleg de ce raspunde atata lume pe langa subiect. E simplu, doamna nu doreste pensie, nu o cere, judecatorul nu i-o da. In cazul meu asa a fost. O seara frumoasa.


Inseamna ca nu o cere mama minorului sau nu a stiut judecatorul ca exista minori in cauza.
Incredintarea minorului s-a dispus de catre instanta?
Procesul a fost doar pentru incredintare minor, deci clar a stiut judecatorul.
Atat s-a cerut, atat s-a primit.
Nu vreau sa va contrazic dar conform legii pensia trebuia acordata indiferent de faptul ca s-a cerut sau nu de catre mama reclmanta.
Cred ca este o eroare materiala.
Sau pensia a fost stabilita anterior printr-o alta hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere norocel_bab norocel_bab itrebare in numele unei rude? persoana in speta este dat in judecata pentru pensie de intretinere.Sotia locueste singura cu doi copii minori .Piritul nu are ... (vezi toată discuția)
Divort BO BO vreau sa pun cerere de divort dar sotul meu ma ameninta ca imi ia copii.(7ani,2,6ani,si2 luni).motivul:nepotrivire de caracter.as vrea sa stiu daca am castig ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cris_deo cris_deo buna ziua. se poate introduce actiune pentru sistarea pensiei de intretinere dearece eu doresc sa ma achit de aceasta indatorire si fara a fi fortat printr-o ... (vezi toată discuția)