avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oprirea caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oprirea caldurii

In blocul meu, comitetul a decis sa opreasca de la data de 1 aprilie caldura. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune daca-i legal acest lucru, care sunt conditiile in care au dreptul sa faca aceasta, si cum as putea contracara aceasta hotatare, caror foruri ma pot adresa.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ana Anane , utilizator 15:52, 24 Martie 2009
Solicitati comitetului sa va arate PV al AG in care s-a luat aceasta hotarare, sunt obligati sa va raspunda, nu puteau lua o astfel de decizie fara a consulta locatarii. Este abuz, nici furnizorul de agent termic nu-si permite sa opreasca caldura mai mult de cateva zile, atunci cand are o avarie, in caz contrar putand fi amendat sau condamnat. Puteti da in judecata asociatia pentru abuz la sanatatea dv si disconfortul creat in urma actiunii de sistare a caldurii. Medicamentele si starea febrila sunt mult mai scumpe decat contravaloarea caldurii sistate pentru acea perioada. Interesant ar fi sa aflati daca cei care au solicitat sistarea caldurii se vor incalzii cu aragazul," din ratiuni economice", sau si-au achizitionat alte surse de incalzire. De regula cei care iau atitudine contra celor care fac un astfel de abuz sunt persoanele bolnave, cei cu copii mici, cei cu centrale de ap. Aflati persoanele pe care va puteti baza, vedeti raportul de forte si luati atitudine.
Succes!
Daca nu sunteti de acord cu sistarea caldurii si asociatia a facut demersurile catre RADET(sau ce firma o fi) ,faceti sesizare scrisa catre furnizor pentru incalzirea apartamentului d-voastra. Din cate stiu furnizorul de energie termica nu este de acord cu sistarea energiei decat daca toti proprietarii sunt de acord( nu 80% sau 95%).
Amintea cineva de adunarea generala si de deciziile luate in ad.generala, daca un membru al comitetului are interesul sa nu mai plateasca caldura sau este interesat de alta problema pe care trebuie sa fie acoperit atunci se ia in ad.gen numai hotarati preferentiale.
Mult succes.
In caz ca sunteti singurul nemultumit, sunteti mincat.
La noi tre sa fie si blocul alaturi, nu conteaza ca unul singur poate are dreptate si ceilalti nu.
Sa nu uitati sa ne povestiti si noua ce ati facut.
In asociatia noastra oprirea/pornirea caldurii este o optiune a celor care au ramas bransati la reteaua centralizata de furnizare a energiei termice deoarece de cativa ani buni, fiecara scara este contorizata separat. In acest sens, optiunea este tot un act de vointa a majoritatii celor din scara respectiva (dintre cei ramasi bransati la CET), astfel ca asociatia, comitetul executiv, CET-ul si mama CET-ului nu pot sa ne mai controleze viata... Asa cum a reiesit si din postarile de mai sus "interesele" majoritatii dicteaza. Cum v-am spus, asociatia nu are nici-un interes sa intre in conflict cu proprietarii, mai ales in conditiile in care apartamentele debransate sunt "dotate" cu repartitoare, astfel incat fiecare isi dozeaza cum vrea confortul termic. Daca ar ramane numai doua apartamente bransate, tot ar fi discutii, asa ca ce sa mai vorbim la nivel de blocuri sau asociatie!. Si eu sunt curios cum ati rezolvat disputa. Din cate observam, acum in martie este mai frig decat in februarie, asa ca, cel putin la noi, caldura nu s-a oprit.




@gabi cons
Dece considerati asociatia ca pe un dusman strain?Nu cumva e mai usor sa arati cu degetul decat sa participi la adunari,sa afli care sunt motivele anumitor hotarari,sa va sustineti punctul de vedere personal sau a celor care gandesc la fel?N-am sesizat ca v-ati plans ca ati participat la vreuna in care sa fi fost intr-o majoritate desconsiderata de minoritatea care a hotarat ceva.
Cand astepti sa hotarasca altii -cei care participa - si te rezumi a reclama undeva,ceva,-nu poti fi credibil si deci iti asumi inconvenientele comodditatii.Aveti un drept pe care il nesocotiti sau inca nu realizati ca il aveti: acela de a va sustine calitatea de proprietar.(nu mai suntem chiriasii care suportau deciziile unui angajat la altii)

Alte discuții în legătură

Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)