avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa cumpar un apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa cumpar un apartament ipotecat

Buna ziua!
Situatia este complicata.
Este vorba despre niste prieteni de familie, ce in 2007 au luat un credit ipotecar (pe numele lui) in franci elvetieni, pe 30 de ani, fara giranti. (Au garantat creditul cu bunul cumparat). Apartamentul este cumparat pe numele amandurora, iar impreuna au 3 copii minori. Anul acesta, din pacate el (titularul creditului) a decedat, iar ea nu mai poate face fata ratei lunare (320 franci), deoarece aceasta depaseste venitul ei net (1000 ron). Vrea sa renunte la apartament. Eu si sotul meu vrem sa luam apartamentul cu rate cu tot. Ce cai exista, ca sa putem face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:12, 12 August 2013
Contactati personal creditorul care detine norme in vederea solutionarii de astfel de situatii des intalnite
Trebuie dezbatuta succesiunea . Apoi daca sa va vanda cu acordul Bancii apartamentul. Atentie insa ca atat la succesiune cat si la vanzare va trebuie acordul autoritatii tutelare pentru ca moatenitori sunt si copii minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament! MeryPoppins MeryPoppins Sotul este girant la un credit ipotecar pentru apartamentul fiului nostru cel mare,Creditul fiind in franci elvetieni. Avand in vedere ca francul a ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni-imposibilitate de plata/efecte? radu1972 radu1972 Buna ziua ! Sunt unul din zecile de mii de romani care si-au facut credit in prea minunata valuta exotica si care la vremea respectiva (acum 3 ani) era ... (vezi toată discuția)
Restante banca anacatanescu anacatanescu buna ziua.Am luat un credit de nevoi personale in 2008,in franci elvetieni,cae erau foate ieftini aunci.Ulterior,francul a crescut foarte mult,iar eu a trebuit ... (vezi toată discuția)