buna ziua am deschis in noiembrie 2012 o intreprindere individuala, nu sunt platitor de TVA , pana in acest moment nu am avut venituri am discutat cu un cunoscut si am aflat ca trebuia sa declar in 15 zile de la infiintare la ANAF ca am deschis intreprinderea si ca am ceva declaratii de depus , ce se intampla in cazul acesta , ce ar trebui sa fac , voi avea venituri incepand cu luna noiembrie insa nu stiu ce sa fac cu lunile din urma in care nu am declarat nimic .
multumesc
Mergeti la organul fiscal si inregistrati intreprinderea si incercati in mod amiabil sa evitati amenda pentru intarzierea efectuarii acesteia. Achiztionati Registrul de iincasari si plati si Registrul Jurnal si pregatiti declaratia 220 in care declarati venitul estimat a fi realizat in anul curent.
Trebuia sa depuneti D220 pentru anul 2012 in termen de 15 zile de la infiintare si pana la 25/05/2013 trebuia sa depuneti D200 pentru anul 2012 si, daca era cazul (in situatia descrisa nu era), si D220 pentru 2013.
In plus, trebuia sa depuneti si D392 pentru anul 2012 pana pe 28/02/2013.
Faptul ca nu ati avut activitate nu va exonereaza de obligatia de a depune aceste declaratii.
Termen d220
ardei2011
Am un PFA infiintat in luna mai 2012. Conform instructiunilor D220, ‐ contribuabilii care, în anul anterior, au realizat pierderi şi cei care, au ... (vezi toată discuția)