avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Buna ziua. As dori si eu cateva sfaturi pe cat posibil. Problema mea este urmatoarea:
- in luna februarie 2013, datorita faptului ca nu ne mai intelegeam, sotia mea a plecat de la domiciliu impreuna cu copilul nostru de 6 ani. A fost o intelegere de comun acord, in sensul ca a luat din casa tot ce a vrut si era al ei plus copilul si a plecat in alta localitate, lasandu-mi si cheile de la usa.
In tot acest timp am tinut legatura pentru copil, dar nu am initiat niciunul procedura de divort, ea ramanand cu domiciliul la adresa respectiva.
Saptamana trecuta, eu fiind plecat in concediu, a revenit la apartament, a spart usa metalica, a pus alta si am gasit-o in casa cu copilul.
Mentionez ca apartamentul respectiv este luat pe numele meu, cu credit bancar, cu un an inainte de a fi cu ea, contractul e doar pe numele meu, iar toate bunurile din casa sunt cumparate tot atunci, existand facturi.
Problema este: eu nu pot face nimic? normal, voi intenta divort, ceea ce trebuia sa fac de mult, e vina mea, dar ea nu poate fi trasa la raspundere cu nimic?
Nu ne-am certat, nu a fost scandal, doar am ajuns acasa, am gasit-o acolo si am plecat...ce e de facut?
Pai de ce ati plecat?
Situatia dvs. este extrem de complicata deoarece fiind cu copilul nu o puteti arunca in strada.

Este greu de spus ce ati putea face deoarece este foarte mult de analizat.
De ce s-a intors?
Acesta este punctul in jurul caruia graviteaza toate variantele juridice care pot duce la o rezolvare a situatiei.
pai sa nu mai plec in concediu?
s-a intors pentru ca vrea scandal, de aceea a si spart usa cand eram plecat (stiind ca nu sunt acasa) si nu cred ca are unde locui si nu vrea sa plateasca chirie...
nu vreau s-o arunc in strada, dar nu pot locui impreuna cu ea datorita imprejurarilor, e plecata din februarie!!!
dar asta cu spartul usii fara mine care sunt unic proprietar nu se incadreaza nicaieri? chiar daca are domicilul acolo, nu cred ca putea intra cu forta fara mine...
eu in casa aveam bani, bijuterii, acte personale, de serviciu...daca mi-au disparut? eu nu am intrat decat 2 minute, in hol, cu ea de fata, cum sa fac sa verific acest lucru fara probleme?
Pai, asta intreb, de ce ati plecat, de ce nu ati chemat politia? Ati fi putut depune plangere pt distrugere..sau si pt furt intre soti daca era cazul.
Daca nu puteti sta cu ea in casa, e problema dvs, stati pe afara pana dupa divort.
Pe copil cine il ia?
politia mi-a spus ca nu e distrugere, atata timp cat a reparat usa (a pus alta)...
copilul nu stiu, ce decide instanta...il vreau eu, dar nu cred ca-l voi primi, de asta nu prea vreau scandal, sa nu complic si mai mult lucrurile...

Alte discuții în legătură

Tata ramas fara copil:( frozen23 frozen23 Pentru cine vrea sa imi citeasca povestea, va rog sa imi scuzati greselile gramaticale. Incepand din luna iulie locuiesc impreuna cu concubina si copilul ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintilor asupra copilului minor ContSters323245 ContSters323245 Buna ziua. Situatia pe care doresc sa o prezint este destul de complicata, dar sper ca voi putea primi macar un sfat. Sunt casatorit de 7 ani si avem un ... (vezi toată discuția)