avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Buna ziua. As dori si eu cateva sfaturi pe cat posibil. Problema mea este urmatoarea:
- in luna februarie 2013, datorita faptului ca nu ne mai intelegeam, sotia mea a plecat de la domiciliu impreuna cu copilul nostru de 6 ani. A fost o intelegere de comun acord, in sensul ca a luat din casa tot ce a vrut si era al ei plus copilul si a plecat in alta localitate, lasandu-mi si cheile de la usa.
In tot acest timp am tinut legatura pentru copil, dar nu am initiat niciunul procedura de divort, ea ramanand cu domiciliul la adresa respectiva.
Saptamana trecuta, eu fiind plecat in concediu, a revenit la apartament, a spart usa metalica, a pus alta si am gasit-o in casa cu copilul.
Mentionez ca apartamentul respectiv este luat pe numele meu, cu credit bancar, cu un an inainte de a fi cu ea, contractul e doar pe numele meu, iar toate bunurile din casa sunt cumparate tot atunci, existand facturi.
Problema este: eu nu pot face nimic? normal, voi intenta divort, ceea ce trebuia sa fac de mult, e vina mea, dar ea nu poate fi trasa la raspundere cu nimic?
Nu ne-am certat, nu a fost scandal, doar am ajuns acasa, am gasit-o acolo si am plecat...ce e de facut?
eu te inteleg perfect... mai mult sau mai putin sunt in situatia ta. Cred ca unii, cei cu relatii cat de cat ok au impresia ca pot judeca, ca am fi paranoici. si in loc sa ajute cu un sfat se fac ca nu pricep... incearca sa cauti un avocet ... probabil iti va fi singurul prieten...
da, poate ca sunt paranoic...am discutat cu mai multi avocati, printre care a fost chiar unul care mi-a spus sa merg mai bine la un preot, ca sunt blestemat sau asa....apai daca asta e un sfat demn de un avocat, atunci ce mai pot cere? nu zic ca nu se poate, dar totusi...eu cer un sfat, o asistenta...si mi se ofera slujbe vindecatoare!!!!
Cand va trec nervii, incercati sa intrebati punctual ce va intereseaza, sa ziceti concret ce anume doriti asta daca vreti sa primiti sfaturi si raspunsuri concrete.
pai eu am incercat sa expun situatia cat mai detaliat...ce nu e clar? ce ma intereseaza? sa divortez, stabilirea custodiei si domicilului copilului, etc....partaj sa ceara ea, eu nu am de ce, bunurile sunt toate ale mele!
nu sunt deloc nervos, sunt doar suparat pe aceasta situatie...cine n-ar fi? oare va puteti pune in situatia mea? copilul va suferi clar. de aceea am incercat sa divortam la notar, dar ea a venit cu pretentii exagerate (bani)...
oricum, am gasit avocat, am initiat actiunea in instanta, am rezolvat unele probleme...
acum mama ei ii suna pe parintii mei si le trimite mesaje, blesteme etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata ramas fara copil:( frozen23 frozen23 Pentru cine vrea sa imi citeasca povestea, va rog sa imi scuzati greselile gramaticale. Incepand din luna iulie locuiesc impreuna cu concubina si copilul ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintilor asupra copilului minor ContSters323245 ContSters323245 Buna ziua. Situatia pe care doresc sa o prezint este destul de complicata, dar sper ca voi putea primi macar un sfat. Sunt casatorit de 7 ani si avem un ... (vezi toată discuția)