avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Buna ziua. As dori si eu cateva sfaturi pe cat posibil. Problema mea este urmatoarea:
- in luna februarie 2013, datorita faptului ca nu ne mai intelegeam, sotia mea a plecat de la domiciliu impreuna cu copilul nostru de 6 ani. A fost o intelegere de comun acord, in sensul ca a luat din casa tot ce a vrut si era al ei plus copilul si a plecat in alta localitate, lasandu-mi si cheile de la usa.
In tot acest timp am tinut legatura pentru copil, dar nu am initiat niciunul procedura de divort, ea ramanand cu domiciliul la adresa respectiva.
Saptamana trecuta, eu fiind plecat in concediu, a revenit la apartament, a spart usa metalica, a pus alta si am gasit-o in casa cu copilul.
Mentionez ca apartamentul respectiv este luat pe numele meu, cu credit bancar, cu un an inainte de a fi cu ea, contractul e doar pe numele meu, iar toate bunurile din casa sunt cumparate tot atunci, existand facturi.
Problema este: eu nu pot face nimic? normal, voi intenta divort, ceea ce trebuia sa fac de mult, e vina mea, dar ea nu poate fi trasa la raspundere cu nimic?
Nu ne-am certat, nu a fost scandal, doar am ajuns acasa, am gasit-o acolo si am plecat...ce e de facut?
Cam pare sa fie viol de domiciliu.
Putea sa vina si peste 4 ani sa faca asa si ar fi fost la fel...
Dvs aveti unde locui ? Eu tot nu inteleg de ce nu stati in casa dvs.. un divort dureaza..
si cum se vor imparti cheltuielile, intretinerea, utilitatile? ea asta asteapta, sa stau acolo cu ea, ca sa nu plateasca nimic...cum nu pot sta fara curent, gaz, apa, etc...va trebui sa le platesc, la fel si ratele la apartament....plus ca sigur va cauta motiv de cearta, provocari, etc...
am unde sa stau, nu e problema...ma gandesc sa cer intreruperea gazului, curentului, pe motiv ca sunt plecat mai mult timp de la adresa, contractele sunt pe numele meu, dar ma gandesc la copil...desi nu cred ca nu are unde sa stea in alta parte....face asta doar ca provocare, poate imi voi pierde cumpatul si mai stiu eu...de asta nu pot sta cu ea in casa!
Si daca nu stati acolo, cine plateste gazul ?
ce treaba am eu? sa-l taie...la fel si curentul...pot fi invinovatit? ideea este ca , avand in vedere ce a facut (spart usa, intrat in lipsa mea, etc...) nu vreau sa-i dau satisfactia de a locui pe banii mei...adica de ce sa platesc daca n-am nici un interes? daca merg si cer intrerupere, pot fi dat in judecata?

Alte discuții în legătură

Tata ramas fara copil:( frozen23 frozen23 Pentru cine vrea sa imi citeasca povestea, va rog sa imi scuzati greselile gramaticale. Incepand din luna iulie locuiesc impreuna cu concubina si copilul ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintilor asupra copilului minor ContSters323245 ContSters323245 Buna ziua. Situatia pe care doresc sa o prezint este destul de complicata, dar sper ca voi putea primi macar un sfat. Sunt casatorit de 7 ani si avem un ... (vezi toată discuția)
Mi-am pierdut familia in italia,va rog ajutati-ma! wind34 wind34 Buna ziua..Am sa incerc sa va spun o poveste trista,dar adevarata..Nu am pe nimeni aici,asa ca va rog din tot sufletul meu sa ma ajutati cu ceva informatii ... (vezi toată discuția)