avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Buna ziua. As dori si eu cateva sfaturi pe cat posibil. Problema mea este urmatoarea:
- in luna februarie 2013, datorita faptului ca nu ne mai intelegeam, sotia mea a plecat de la domiciliu impreuna cu copilul nostru de 6 ani. A fost o intelegere de comun acord, in sensul ca a luat din casa tot ce a vrut si era al ei plus copilul si a plecat in alta localitate, lasandu-mi si cheile de la usa.
In tot acest timp am tinut legatura pentru copil, dar nu am initiat niciunul procedura de divort, ea ramanand cu domiciliul la adresa respectiva.
Saptamana trecuta, eu fiind plecat in concediu, a revenit la apartament, a spart usa metalica, a pus alta si am gasit-o in casa cu copilul.
Mentionez ca apartamentul respectiv este luat pe numele meu, cu credit bancar, cu un an inainte de a fi cu ea, contractul e doar pe numele meu, iar toate bunurile din casa sunt cumparate tot atunci, existand facturi.
Problema este: eu nu pot face nimic? normal, voi intenta divort, ceea ce trebuia sa fac de mult, e vina mea, dar ea nu poate fi trasa la raspundere cu nimic?
Nu ne-am certat, nu a fost scandal, doar am ajuns acasa, am gasit-o acolo si am plecat...ce e de facut?
Daca il taie pt neplata , pe dvs va actioneaza in judecata ca dvs sunteti proprietar.
Sa cereti intreruperea furnizarii... nu stiu ce sa zic, aveti un copil totusi.
De ce nu incercati sa discutati , macar sa aflati ce vrea, cum vede lucrurile pe mai departe ?
ce sa discut cu cineva care imi sparge usa casei?!! sa ce? din cate vad, vrea doar sa agite spiritele...eu ma gandesc la copil, dar ea cand a spart usa s-a gandit?!!! oare ce a crezut copilul cand a vazut asta?
Eu v-as sfatui astfel:
1.sa incepeti sa puneti banuti deoparte pentru pensia alimentara a copilului.

2.sa-i oferiti varianta de a o compensa cu cota parte din ratele achitate la apartament de la inceputul casniciei pana cand veti introduce actiunea de divort.

3. am intalnit spete in care casa a fost considerata de instanta a fi bun comun desi era achizitionata in rate cu un an sau doi inainte de casatorie,
Zic si eu, nu dau cu paru'...poate sotia dvs de fapt vrea sa va impacati. S-a temut ca nu veti fi de acord, ca nu o veti reprimi in casa...si a "gasit" aceasta metoda nefericita de a reveni. Poate, doar ...poate, nu e vorba peste tot doar despre bani sau doar despre scandal. Mergeti undeva, stati 3-4 zile, si ganditi-va exact ce doriti si vedeti, poate da si dansa un semn de viata din care va lamuriti ce vrea. Nu se inchide la judecatorie. Aveti tot timpul sa divortati, n-aveti de ce sa va grabiti, o saptama, doua chiar trei nu e'un capat de tara! Va doresc gandul cel bun!
deci, in primul rand:
sa adun bani pentru aceasta persoana, sa ma rog de ea pentru un targ in care sa-i ofer avantaje financiare din BANII MEI SI AI PARINTILOR MEI (documentabili pana la ultimul leut!!) si sa ma pregatesc sa impart si apartamentul cu tot ce este in el!!!!! ABSURD!!!!!
in al doilea rand:
asa-i ca vrea sa ne impacam si sa fie totul ca inainte, nu? sa uitam de "micile" sicane si sa reinviem "focul iubirii"?!? STUPID!!! probabil de aceea a spart usa si a facut ce a facut, ca sa-mi demostreze ca ma iubeste si nu poate sta fara mine!!!
"metoda nefericita"?!!! A SCOS USA DIN PERETE, A SPART TOT!!!! usa metalica cu toc metalic, inchisa in 8 puncte cu 2 yale!!! probabil o fi deschis-o cu un ac!!!
"nu e vorba de scandal"?!!! dar despre ce este vorba???!!! daca ii dau un pumn unuia pot spune ca mi-e simpatic, dar nu stiam cum sa i-o spun, nu?
deci, stimati membri ai forumului, in cazul acesta nu prea cred ca am ce cauta pe aici!!!!
pai, oare va intreb: daca eu merg acasa, singur normal, raman intr-o camera, iar ea incepe sa urle, se da cu capul de pereti si cheama politia ca am batut-o??? ce fac? eu clar nu sunt in stare de asa ceva, altfel nu mai eram aici, dar e posibil?! este!!!!
eu caut metode LEGALE de a iesi din aceasta situatie, fara probleme. de aceea nici nu am facut nimic, plangeri sau alte chestii...toata lumea m-a sfatuit sa fac acelasi lucru: merg, o iau de par, o dau afara si sa ma reclame...eu nu! sunt om si ma gandesc la copil...oare ea s-a gandit cand a spart usa si a facut ce a facut!!?!! dupa ce a fost plecata cu copilul mai bine de 6 luni!!!
trebuie sa gasesc un avocat bun, dispus sa lupte pentru mine ca lumea...aici am cautat niste sfaturi, pareri....nu strica...dar nu prea vad!!! cred ca am expus situatia destul de clar, daca nu, unde e nevoie ofer lamuriri. toti banii in casa provin de la mine si parintii mei, ea nu a contribuit cu nimic...pe perioada casatoriei, eu mi-am facut pe numele meu 3 credite de nevoi personale, imprumut la provident, etc...ea are venit mizer...toti banii i-am cheltuit in casa, cu ea...la inceputul relatiei am avut masina de 12000 euro, acum nu mai am de loc, umblu cu a tatalui...totul pentru familie si copil...copilul in ultimii trei ani a locuit la parintii mei, pentru ca lucram pe schimburi...a fost ingrijit exemplar...la casa cu curte...ea mergea la el maxim o data pe luna...brusc e mama iubitoare?!!! astea toate nu conteaza deloc?!!
trebuie sa se poata face ceva legal, conform situatiei existente!!!
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
johnnygardosh, utilizator

Alte discuții în legătură

Tata ramas fara copil:( frozen23 frozen23 Pentru cine vrea sa imi citeasca povestea, va rog sa imi scuzati greselile gramaticale. Incepand din luna iulie locuiesc impreuna cu concubina si copilul ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintilor asupra copilului minor ContSters323245 ContSters323245 Buna ziua. Situatia pe care doresc sa o prezint este destul de complicata, dar sper ca voi putea primi macar un sfat. Sunt casatorit de 7 ani si avem un ... (vezi toată discuția)