avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fapta de ditrugere - proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fapta de ditrugere - proces penal

In urma cu un an, deoarece aveam de recuperat niste de bani de la o persoana apropiata mie si aceasta nu mi i-a returnat i-am zgariat masina.
Inainte de aceasta intamplare cu zgarierea masinii, eu am fost batuta, am stat in spital 4 zile dar ulterior organele m-au sfatuit sa imi retrag plangerea ca va face si el la fel.
Acum 10 zile mi-a venit citatie pentru prezentare la judecatorie, art 217, proces penal pentru distrugere.
Nu am fost pana la acest moment anuntata de nimic, am fost la judecatorie am depus o cerere de amanre, insa azi m-am trezit cu mandat de aducere la judecatorie.
Ce pot sa faC? nu imi permit avocat!! nu am venit? ce as putea patii?
multumesc

astept raspuns

Atat in cazul infractiunii de distrugere , cat si in cazul celei de loviri sau alte violente, este incidenta plangerea penala prelabila.
Dar cele doua infractiuni nu sunt "conexe ", dependente una de celalalta.
Se fac acte de cercetare sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere , de unde rezulta ca plangerea penala nu a fost retrasa , dar poate fi retrasa pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in apel sau recurs.
Va sfatuiesc sa incercati fie a proceda la impacare , intrucat atat retragerea plangerii , cat si impacarea reprezinta cauze care inlatura raspunderea penala.

Dvs ati retras plangerea ? sunt foarte importante consecintele zgarierii , degradarea efectiva a masinii....

Din pacate sunteti unul din cazurile care a fost dusa in eroare ori de politist, ori de partea vatamata. Dupa cum imi dau eu seama este bine sa mergeti sa vorbiti cu un avocat, sau daca nu aveti posibilitatea sa va luati un avocat prezentati-va in instanta si va aparati.
Si cel mai important este bine sa va impacati cu partea vatamata.
Declaratia de impacare ar fi bine sa o dati in fata notarului public.Sustin ideea colegului de a apela la un aparator.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
eu mi-am retras plangerea, masina a fost revopsita, devizul fiind de 10 000 lei, mie suma respectiva mi s-a parut foarte mare, deoarece partea vatamata lucreaza la un service si stiu ca devizul respectiv a fost modificat.
nu a fost nimeni ranit in timp ce am zgariat masina, problema este nici nu am fost vazuta,insa chemata la politie prin metode destul de brutale am fost obligata sa imi recunosc fapta.
am fost tinuta 10 ore la politie si anchetata, cu toate ca stiu sigur ca eu nu am fost vazuta de nimeni.
nu am posibilitatea sa platesc devizul respectiv, nu lucrez, nu am bani, nu am venituri, nu am bunuri.
am propus impacarea saptamana trecuta si mi s-a cerut o suma si mai mare decat devizul in cazul in care "nu vreau sa ajung la parnaie".
exista posibilitatea de a ajunge in puscarie pnetru aceasta fapta?
Daca au existat acte de cercetare efectuate defectuos , subzista infractiunea de cercetare abuziva .V-au constrans sa va retrageti plangerea?
As spune ca se poate aplica amenda administrativa....totusi ,se incearca intimidarea si dezinformarea dvs
Sa justifice respectivul deviz....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorul nu mi-a acordat avocat din oficiu intr-un proces penal!!!!! dcc86 dcc86 Buna dimineata, Am un proces pentru distrugere, iar judecatorul nu mi-a acordat avocat din oficiu si mi-a cam impus impacarea cu partile. Cu una din parti as ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Oare am dosar penal ContSters75649 ContSters75649 ma dat o persoana la parchet iar dupa audierea ei ea si a retras plangerea (vezi toată discuția)