avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... oare am dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

oare am dosar penal

ma dat o persoana la parchet iar dupa audierea ei ea si a retras plangerea
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:53, 17 Ianuarie 2009
nu cred
Pnetru a primi un raspuns corect si concret trebuie sa ne dati mai multe amanunte.
Daca este vorba despre o infractiune la care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, retragerea plangerii poate duce la inlaturarea raspunderii penale.
Retragerea plangerii penale prealabile reprezinta cauza care inlatura raspunderea penala.
Retragerea plangerii penale prealabile este totala(priveste atat latura penala cat si latura civila a cauzei ), definitiva (nu se poate reveni asupra ei) si neconditionata.
In temeiul art 10 Cod Proc Penala , procurorul , in etapa urmaririi penale , dispune incetarea urmaririi penale , sau instanta de judecata , dispune incetarea procesului penal.


zoro24 a scris:

ma dat o persoana la parchet iar dupa audierea ei ea si a retras plangerea


Am primit mai multe mesaje private de la dvs. in care m-ati rugat sa va raspund. Pe de o parte, dreptul penal nu este unul din domeniile mele de consultanta.
Pe de alta parte, asa cum arata si domnisoara avocat Rodica Ciobanu, nu ati oferit suficiente informatii pentru a primi un raspuns corect si complet.
Precizati despre ce infractiune/infractiuni este vorba in plangere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ContSters75649 ContSters75649 daca o persoana a facut o plangere penala pe numele meu la parchet iar in urma audierii acea persoana si a retras plangerea. va rog puteti sa mi da-ti un ... (vezi toată discuția)
Plangere penala gabi40bv gabi40bv Buna ziua, Ce inseamna \\"plangere penala\\", ce presupune ea, care sunt pasii ce trebuie urmati pt a face un astfel de demers, in ce conditii poate fi depusa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)