daca o persoana a facut o plangere penala pe numele meu la parchet iar in urma audierii acea persoana si a retras plangerea. va rog puteti sa mi da-ti un raspuns
Depinde de gravitatea infractiunii savarsite.Leigiutorul a prevazut posibilitatea retragerii plangerii penale prealabile pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in apel sau recurs , fiind cauza care inlatura raspunderea penala.
Pt alte infractiuni al caror pericol social este mai ridicat , exista posibilitatea aducerii raportului juridic de conflict in fata agentilor de politie /procurorului fie printr-o plangere, fie printr-un denunt.
Spre exemplu , plangerea depusa pt infractiunea de inselaciune nu poate fi retrasa , in temeiul acesteia fiind efectuate acte de cercetare.
Dati-ne mai multe informatii , spuneti-ne despre ce infractiune este vorba.
Oricum , daca a operat retragerea plangerii penale prealabile , procurorul , in etapa urmaririi penale , dispune incetarea urmaririi penalel.
daca o persoana a facut o plangere penala pe numele meu la parchet iar in urma audierii acea persoana si a retras plangerea. va rog puteti sa mi da-ti un raspuns
Lipsa plângerii prealabile sau retragerea ei împiedică exercitarea acţiunii penale atât în cursul urmăririi penale cât şi în cursul judecăţii.