avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar

daca o persoana a facut o plangere penala pe numele meu la parchet iar in urma audierii acea persoana si a retras plangerea. va rog puteti sa mi da-ti un raspuns
Cel mai recent răspuns: Nela Nela , utilizator 00:45, 9 Decembrie 2023
Depinde de gravitatea infractiunii savarsite.Leigiutorul a prevazut posibilitatea retragerii plangerii penale prealabile pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in apel sau recurs , fiind cauza care inlatura raspunderea penala.
Pt alte infractiuni al caror pericol social este mai ridicat , exista posibilitatea aducerii raportului juridic de conflict in fata agentilor de politie /procurorului fie printr-o plangere, fie printr-un denunt.
Spre exemplu , plangerea depusa pt infractiunea de inselaciune nu poate fi retrasa , in temeiul acesteia fiind efectuate acte de cercetare.
Dati-ne mai multe informatii , spuneti-ne despre ce infractiune este vorba.
Oricum , daca a operat retragerea plangerii penale prealabile , procurorul , in etapa urmaririi penale , dispune incetarea urmaririi penalel.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
a facut o plangere la parchet prin care a zis ca eu ii trimit mesaje de amenintare iar nr meu de tel e pe cartela
Actiunea penala a infractiunii de amenintare se pune in miscare la plangerea penala prealabila.
Odata retrasa , nu se mai poate reveni asupra ei
zoro24 a scris:

daca o persoana a facut o plangere penala pe numele meu la parchet iar in urma audierii acea persoana si a retras plangerea. va rog puteti sa mi da-ti un raspuns



Lipsa plângerii prealabile sau retragerea ei împiedică exercitarea acţiunii penale atât în cursul urmăririi penale cât şi în cursul judecăţii.

Retrage

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare am dosar penal ContSters75649 ContSters75649 ma dat o persoana la parchet iar dupa audierea ei ea si a retras plangerea (vezi toată discuția)
Diferenta dintre plangere si plangere prealabila puncuskaa puncuskaa pentru lovire ce fel de plangere trebuie sa fac? plangere sau plangere prealabila? (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)