avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere Judecare in Lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere Judecare in Lipsa

Cum se face o cerere de judecare in lipsa pentru fond delapidare ?
Sunt parte vatamata.
As dori sa mentionez cu nu am pretentii pe partea civila impotriva celui reclamat si ca am recuperat si prejudiciul de la acesta. Unde as gasi un model ? Si cum il trimit ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:42, 13 August 2013
jUDECATORIA..............
DOSAR NR:.............
TERMEN: ...............

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul, ....., cu domiciliul, .................identificat cu CI Seria... nr....., CNP, in calitate de parte vatamata in prezenta cauza,
Va solicit respectuos sa luati act de faptul ca nu am nicio pretentie de la inculpatul ..................... si ca nu inteleg sa ma constitui parte civila in prezenta cauza deoarece am recuperat intregul prejudiciu de la inculpat.
Va solicit sa luati act si de faptul ca nu doresc sa ma prezint in fata instantei, urmand a lua act de prezenta cerere a subsemnatului.

Va multumesc.
Cu stima,

Numele, semnatura......

DOMNULUI PRESEDINTE AL ..................

Puteti depune acesta cerere prin fax, scrisoara recomandata cu confirmare de primire sau va puteti prezenta la registratura instantei pentru a o depune personal.

Va intemeiati cererea de judecare in lipsa in baza
Noul Cod de procedura civila CAPITOLUL II
Judecata

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 223
Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate
(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.

Si imi poate fi refuzata cererea ?
Probabil ca o sa va cheme sa va audieze chiar daca solicitati judecata in lipsa pentru societatea comerciala.
Justitiei nu ii pasa ca v-ati recuperat prejudiciul.
Trebuie tras la raspundere penala infractorul.

Doar daca inculpatul va solicita judecata pe procedura simplificata nu va mai fi nevoie sa va prezentati pentru audiere.Insa acest lucru nu are nicio legatura cu cerea dvs. de judecare in lipsa...
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie- parte vatamata MJJ MJJ Buna ziua. As dori o lamurire in urmatoarea privinta : Partea vatamata intr-un caz de talharie (i s-a smult lantul de aur de la gat, pe strada, ziua ) a ... (vezi toată discuția)
Am fost citata ca parte vatamata, desi nu am deschis nicio actiune in instanta alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru delapidare dariniko dariniko daca politia im deschide dosar penal pentru delapidare,dar firma nu doreste sa se constituie parte civila la proces(intre timp si a recuperat paguba),ce se ... (vezi toată discuția)