avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost citat cu menþiunea de a mã prezenta în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost citat cu menþiunea de a mã prezenta în vederea semnãrii acþiunii. Ce înseamnã asta ºi ce se întâmplã dacã nu mã prezint?

Buna seara! Cu cateva luni in urma am initiat o actiune in instanta. Am primit citatie in care sunt specificate: termenul de judecata, faptul ca trebuie sa achit unele taxe si sa ma prezint pentru a semna actiunea. Poate cineva sa imi explice ce inseamna acest ultim aspect ( sa ma prezint pentru a semna actiunea) . Mentionez ca actiuneain instanta vizeaza anularea unui act administrativ.
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: samy2012 , utilizator 22:43, 18 August 2013
Foarte simplu inseamna ca cererea de chemare in judecata sau cel putin unul din exemplarele depuse nu este semnata de dvs.
Inseamna ca instanta de judecata la analiza documentelor adresate de dvs a constatat ca actiunea promovata de dvs nu intruneste conditiile prevazute de lege respectiv nu contine semnatura dvs.motiv pentru care a comunicat sa semnati documentul
Buna dimineata! Revin cu inca o intrebare. Se intampla ceva daca nu ma prezin sa semenz actiunea ( probabil am omis sa semnez un exemplar al acesteia). Acum ma aflu in imposibilitatea de a ma deplasa cativa zeci de km si nici nu mai detin un exemplar ca sa il pot trimite prin posta. Actiunea este programata la sfarsitul lunii viitoare
va multumesc!
Da, se întâmplă. Cererea de chemare în judecată va fi anulată. Un eventual recurs va fi respins iar dvs. va trebui să o luaţi de la capăt cu o nouă acţiune. Dacă doriţi să vă spun prevederea legală în baza căreia afirm asta, vă rog să precizaţi data la care aţi introdus cererea pe rolul instanţei.
Ori semnati o actiune identica si o trimiteti prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ori va angajati avocat care sa mearga la termen si sa rezolve problema.
In caz contrar se va anula actiunea si veti fi si obligat la cheltuieli de judecata.

Ar trebui sa va ganditi serios daca nu cumva ar fi tot la fel cum daca v-ati angaja avocat decat daca ati plati avocatul partii adverse.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cerere chemare în judecata email GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Buna ziua! Pot chema pe cineva în judecată formuland cererea prin email ul judecătoriei? Nu am semnătura electronica si nici aparat specific ,deci nu ma ... (vezi toată discuția)
Cererea de chemare in judecata depusa online - 3 exemplare gev gev Buna ziua, daca depun online cererea de chemare in judecata cum fac cu exemplarele pentru pârât? Stiam ca trebuie depuse in 3 exemplare, dar online cum fac? (vezi toată discuția)
Am depus acum 2 saptamani o contestatie legata de o amenda pentru ... anonim123445 anonim123445 Am depus acum 2 saptamani o contestatie legata de o amenda pentru centura si azi am primit in posta o Comunicare Adresa in care mi se spune ca am de indeplinit ... (vezi toată discuția)