avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj - facilitati la angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj - facilitati la angajare

Buna ziua, ma scuzati pentru deranj , am si eu o intrebare:
Am terminat facultatea dupa care negasind loc de munca m-am inscris pentru a primi indemnizatie pentru ajutor de somaj . M-am angajat inainte de a termina somajul . De ce facilitati pot beneficia? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alex1007 , utilizator 14:15, 11 Ianuarie 2014
Multumesc din suflet pentru amabilitatea de a raspunde solicitarii mele Dumnezeu sa va rasplateasca Deci am primit o prima de incadrare egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii. Specific ca m-am incadrat in munca cu 2 luni inainte de a expira perioada in plata a indemnizatiei de somaj In cazul in care sunt incadrata in munca cu contract de munca nedeterminat , dupa 12 luni mai trebuie sa primesc o suna egala cu plata indemnizatiei pe cele 2 luni? Multumesc anticipat!
1. Colegul meu v-a redat din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art.72
(1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1), carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj, potrivit legii, si care se angajeaza cu norma intreaga, conform prevederilor legale in vigoare si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj, beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.

2. Dvs., ca somer provenit din absolvent, va incadrati la art.17(2) din lege deci nu veti beneficia de cei 30%.

3. Pana la modificarea Legii 76/2002 prin Legea 250/2013 beneficiau de acesti 30% si somerii proveniti din absolventi.

4. Daca dvs. stiti altceva sau ati auzit ca se acorda acei bani de care vorbiti reveniti cu precizari (eventual cu vreun articol din lege care va avantajeaza si care imi scapa mie, acum).
Multumesc din suflet , eu doar v-am mai intrebat inca o data pentru a fi sigura , cand nu sti a intreba de doua ori nu e o rusine , pentru ca numai asa inveti in viata, e o rusine atunci cind nu esti in cunostinta de cauza si susti o prostie Va rog sa ma scuzati pentru deranj
1. Ati procedat foarte bine, nu trebuie sa va scuzati, nu este nici un deranj.

2. Mai bine intrebati de mai multe ori decat sa gresim noi in raspunsuri.
Buna seara,

va rog frumos sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: am fost somer 3 luni de zile, m-am angajat pe perioada nedeterminata, insa, din pacate, doar cu jumatate de norma.

In aceasta situatie, mai beneficiez de prima de angajare?

Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Facilitati angajare somer LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA De ce facilitati beneficiaza angajatorul sau/si salariatul in cazul angajarii unui somer? Multumesc! (vezi toată discuția)
Drepturi la reincadrarea in munca a somerilor stefan1969 stefan1969 am si eu o intrebare am auzit la agentia de ocupare a fortei de munca una din angajate ii spunea unui somer ca daca se reincadreaza in munca inainte sa se ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare absolvent delia1988 delia1988 Am absolvit masterul pe 29-02-2012. Nu am mai beneficiat de somaj deloc pana acum. Daca ma inregistrez ca somer ce facilitati si obligatii ar avea un presupus ... (vezi toată discuția)