avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestatie la executare silita

Buna ziua,
Mi-a fost pusa poprire pe contul bancar, in urma actiunii fostei sotii, care vrea sa ma oblige la plata "integrala" a pensiei de intretinere. In fapt, am convenit la divort, inclusiv in prezenta avocatilor partilor, ca subsemnatul sa fac cheltuieli directe, in favoarea minorului, cu titlu de pensie de intretinere. Pentru aceste cheltuieli am facturi, chitante, etc, iar din martie a.c. am obtinut o extindere a programului de vizitare, pana la circa 40 la suta din timpul anului scolar si jumatate din vacante, plus custodie comuna (fosta sotie a facut apel). Practic, in afara de cheltuieli substantiale pe care le-am facut cu copilul in ultimii trei ani de la divort, din primavara il am pe copil in grija aproape jumatate din timp, il hranesc, il imbrac, il educ etc.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face pentru a obtine o compensare a asa-ziselor "datorii"? Mentionez ca sunt PFA si mi s-au blocat toti banii, nu doar o parte, ca in cazul unui angajat, astfel ca in prezent nu mai am cu ce sa intretin copilul. Din cate am constatat, contestarea la executarea silita se refera strict la procedura, iar timbrarea costa exorbitant (circa 10 la suta din cuantumul datoriei). Ce altceva pot face si cui ma pot adresa? Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita pensia alimentara? lucianlucian lucianlucian Daca dupa divort sotia obtine custodia copilului, eu va trebui sa platesc pensie alimentara. Daca ea se recasatoreste, ea va mai primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Partaj, custodie comuna, pensie de intretinere Radu345 Radu345 Buna seara! Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in strainatate din 2007, in acelasi an finalizandu-se si divortul din Romania. Din casatorie a rezultat ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara betty_dumy betty_dumy Buna seara. De curand am divortat ,de comun acor la un mediator de sotia mea.Am stabilit o pensie alimentare de 25% din venitul net. De toata procedura sa ... (vezi toată discuția)