avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara

Buna seara. De curand am divortat ,de comun acor la un mediator de sotia mea.Am stabilit o pensie alimentare de 25% din venitul net. De toata procedura sa ocupat mediatorul.Acum cateva zile am primit instiintarea ca divortul sa incheiat.As dori sa stiu cum mi se va opri pensia alimentara ?incepand de cand.si daca mi se va opri la salariu sau va trebui sa o depun eu in contul fostei sotii? Nu mi sa comunicat nimic de acest gen
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:03, 24 Ianuarie 2014
va trebui sa o depuneti dvs in contul fostei sotii iar la depunere sa mentionati ca este pensie de intretinere si pentru ce luna
incepand cu ce data? cu luna in care am bagat cererea de divort ?sau in momentul in care sa facut pronuntarea?
Incepand de cand n-ati mai participat la cheltuielile de intretinere (asa ar fi normal) ale copilului.
Cum e specificat (daca e) in hotarare?
Daca divortul s-ar fi obtinut in urma unei hotarari judecatoresti ca urmare a unui proces, in hotarare s-ar fi specificat care este data de la are incepe datoria - cazul cel mai comun este de la data introducerii actiunii (pentru ca de aia se introduce actiunea pentru stabilirea unei pensii de intretinere in bani - caci nu se participa la intretinerea copilului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie si pensie alimentara Flo123 Flo123 Divortat, sentinta definitiva si irevocabila, fetita a ramas la mama, eu platesc pensie alimentara. Dupa un an, fetita s-a mutat la mine, mama ei a plecat in ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare din urma ankalupu ankalupu sunt divortat din 2007, in urma casatoriei a rezultat un copil, caruia ii platesc pensie alimentara, cea care a fost stabilita atunci. de 3 ani mi am schimbat ... (vezi toată discuția)