avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident mortal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident mortal

TATAL SI MAMA MEA AU FOST IMPLICATI INTR UN ACCCIDENT AUTO PE DATA DE 17 01 2009.TATAL A DECEDAT LA O SAPTAMANA AFLANDU SE IN COMA LA BUCURESTI.MAMA A BENEFICIAT DE 25 DE ZILE DE SPITALIZARE STAND INTERNATA.SE AFLA SI IN PREZENT IN CONCEDIU MEDICAL.SOFERUL VINOVAT A DECEDAT.AM INTOCMIT UN DOSAR PE PROBLEME DE DAUNE MORALE SI DECES LA FIRMA ASIGURATOARE A VINOVATULUI..PANA ACUM NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS.TREBUIE SA I ACTIONEZ IN JUDECATA?
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 00:09, 19 Martie 2009
Deja parchetul de pe langa judecatoria din raza savarsirii faptei este investit cu cercetarea accidentului.Daca se retine culpa exclusiva sau culpa comuna a autorului accidentului cu victima se incepe urmarirea penala impotriva persoanei care a produs accidentul pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa pentru tatal dvs. si vatamare corporala din culpa pentru mama dvs..
Sfatul meu este sa mergeti la parchet si sa va interesati de cursul dosarului , dvs. va puteti constitui parte civila in calitate de mostenitor legal al tatalui dvs. pentru despagubiri civile constand in daune materiale si daune morale impotriva inculpatului care va fi obligat sa plateasca impreuna cu societatea de asigurari. La fel si mama dvs. atat in nume personal cat si ca mostenitor in calitate de sotie supravietuitoare a tatalui dvs. Cererea de constituire de parte civila se poate formula atat in cursul cercetarilor penale cat si in fata instantei de judecata , daca va fi investita din oficiu .In cadrul cercetarilor penale se va efectua o expertiza de sspecialitate privind dinamica accidentului si stabilirea culpei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa-daune morale? coco_700 coco_700 am avut accident cu masina.o persoana aflata cu mine in masina a murit.cind a urcat in masina nu a vrut sa puna centura.acum familia cere daune morale ... (vezi toată discuția)
Vatamari corporale.ajutor urgent pls. candy-M candy-M Buna ziua..Cazul meu este urmatorul....am deschis un dosar de dauna,care s-a trimis la bucuresti,acesta contine si o declaratie prin care afirm k nu doresc ... (vezi toată discuția)