Buna seara,
sunt un baiat nascut si crescut in Italia, si pentru asta ma scus ca nu stiu sa scriu romaneste.
Bunicul meu si bunica mea aveau o casa. Cand in 1996 a murit bunica (50% din casa) la mostenire erau 4 persoane:
bunicu, tatal meu si 2 unchi (frati lu tata). La notar unchi au semnat ca renunta la mostenirea mamei lor.
Bunicul meu a facut act de partaj voluntar in care partea lui i revine lu tatal meu si bunicul avea doar drept de uzufruct viager. Deci pe acte, dupa moartea bunica, toata casa este pe numele lu tatal meu.
Tatal meu a murit si acum suntem 2 proprietari: eu (62.5%) si fratele meu (37.5%). Eu am mai mult pentru ca sotia lu tata mi a vandut mie partea ei.
Fiind eu in Italia casa asta este goala. Asta vara am modernizato (parchet, mobile ...) si dupa cateva zile am aflat ca un unchiu a spart usa si a intrat si zice ca are drept la mostenire dupa bunicul meu (care a murit in 2012).
Politia nu face nimic sa il dea afara si el a intrat si a inlocuit usa. A deschis act de litigiu la tribunal unde se ataca de faptu ca tacsu (bunicul meu) nu putea sa dea toata casa la tatal meu (el a renuntat doar la mostenirea mamei lui la notar).
Acum nu stiu daca eu trebue sa ma prezint in tribunal sau asa ceva. Problema este ca nu este posibil ca eu sunt proprietar si nu pot sa intru in casa mea pentru ca asta a deschis act de litigiu pe sucesiune de acum 10 ani.
Cum pot sa fac sa i-l dau afara?
Are intr adevar vr-un drept?
Precizez ca de cand a murit bunicul platesc mereu eu intretinerea, lumina, gaze, impozit...
aţi putea formula si depune :
1) la judecătoria de care apartine o Ordonantă Preşedenţială de evacuare urgentă a "intrusului" si solicitati cheltuieli de judecată;
2) o plângere penală la Parchetul de pe lângă judecătoria de care apartine, mentionati si distrugeri-usa respectivă etc etc Făptuitorul, indiferent de ce problemă se loveste, nu avea niciun drept să procedeze asa.Faptul că a deschis . . . la "tribunal" . . ., nu-i dă niciun drept de a distruge bunurile altui proprietar, viola proprietatea altuia şi a o ocupa prin forţă etc etc Până la proba contrarie a schimbării/modificării pe vreo posibilă hotărâre judecătorească ce-o va putea PROBABIL obţine si în favoarea lui, nu trebuia să distrugă, viola, ocupa prin forţă etc etc absolut nimic.
Ar fi indicat să angajaţi un BUN avocat pentru a vă ajuta să rezolvaţi cu succes această problemă.