avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal ajuta condamnatii?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal ajuta condamnatii?

Daca este condamnat la 1 an si 3 luni, si isi executa acum pedeapsa introducerea noului cod penal de la 1 iunie il avantajeaza cu ceva? Ar trebuii sa se elibereze aproximativ la sfarsitul lui iunie.
Cel mai recent răspuns: cami_30hu , utilizator 10:11, 13 Iunie 2005
Se pare ca noul cod penal nu va intra in vigoare la 1 iunie.
Chiar nu intra in vigoare la 1 iunie 2005 noul cod penal?
Nu stiam
Ne dati prea putine date. Detaliati speta. Legal, noul cod intra la un an de la adoptare, dar au existat voci care au cerut amanarea intrarii in vigoare a noului cod. Dupa parerea mea, nu vor obtine...
Nu, noul cod penal nu-l avantajează cu nimic, condamnatul trebuind să execute 2/3 din pedeapsă, adică 10 luni. Dacă a prestat muncă, liberarea condiţionată în cazul respectiv poate fi acordată după executarea efectivăa cel puţin 1/2 din din durata pedepsei, adică după executarea a 7 luni şi 15 zile.

Baronul.
Va multumesc din suflet pentru raspuns dar din pacate a trecut mai mult timp decat 7 luni si 15 zile,k dar asta probabil ca nu a loucrat de la inceputul pedepsei.
Sa detaliez: a intrat in data de 20 octombrie 2004, si a fost transferat la penitenciarul Gherla unde 21 de zile a beneficiat de regim special care se acorda fiecaruia la prima intrare, sa se obisnuiasca, etc. In data de 9 noiembrie 2005 am reusit transferul la politia Cluj, unde incepand cu data de 16 nov a inceput sa si lucreze. Acum dupa calculele noastre i-ar mai lipsi 1 zi ca in data 24 iunie sa plece in penitenciar unde ar intra in comisie si s-ar elibera in data de 05 iulie 2005. Din cauza unei zile care nici cum nu are cum sa o recupereze trebuie sa stea si sa mearga pe Gherla doar in 01.iulie pt comisie si sa se elibereze pe 12 iulie.
Acesta este cazul meu, din acest motiv am sperat ca noul cod penal sa il ajute sa poata sa se elibereze mai repede.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata-ralu lung.raluca lung.raluca Buna ziua am si eu o intrebare: sotul este detinut in penitenticiarul Gherla (regim semideschis) de aderare la grup infractional si pedeapsa este de la 5 la ... (vezi toată discuția)
Despre condamnare Dorin neda Dorin neda Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1) şi alin. (2) Cod procedură penală raportat la art. 396 alin. (10) Cod de procedură penală, condamnă ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale mai favorabile musatcristina musatcristina buna ziua ma poate ajuta cineva cu o explicatie privind aplicarea legii penale mai favorabile - noul cod penal - in cazul unei condamnari definitive de 4 ani? ... (vezi toată discuția)