avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Este in regula un contract in care sa nu se specifice ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Este in regula un contract in care sa nu se specifice prea multe informatii, iar cand am primit produsul sa constat ca nu coincide cu ce am stabilit initial?

Buna ziua.
Am si eu o problema pe care sper sa o rezolv fara mare bataie de cap dar am nevoie de niste sfaturi de la persoane care stiu cat de cat legile in vigoare.
Am incheiat acum 10 zile un contract pentru un geam pvc, iar la tipul produsului scrie doar atat: PVC 5 camere patrat, roto 4S + Plasa
(nici tu dimensiuni , nici celelalte cerinte ale mele) - cand l-am intrebat de ce nu trece nr de canate si celelalte cerinte mi-a spus ca asa se trece si doar nu este primul contract pe care il face.
Eu cand am discutat cu persoana care a facut contractul i-am spus sa imi faca ochiurile de sticla de dimensiuni egale (este vorba de un geam in 3 canate) El a spus ca are functia de egalizare care permite acest lucru.
Evident am dat un avans si urma ca restul sa se faca la livrare.
Cand mi-a venit ieri geamul nu respecta aceasta cerinta a mea (sticla din mijloc era cu 10 cm mai mica decat cele doua. El a impartit lungimea la 3, si datorita faptului ca doar geamul din mijloc se deschide (avand astfel rama suplimentara) a iesit evident mai mic)
L-am sunat si i-am explicat, el a spus ca nu are cum sa faca egalizare pe sticle ci doar pe canate (lucru fals ca m-am interesat la fabrica care il produce) si pana la urma a spus ca el asa a inteles si ca daca nu imi place nu imi face alt geam si imi va da banii cand va vinde geamul.
Eu am scris pe PV de receptie refuz, fara sa specific motivele (eram destul de nervos si nu m-am gandit foarte bine)
Aceasta situatie este destul de neplacuta pentru mine in primul rand ca nu imi pot finaliza lucrarile de renovare si in al doilea rand ca nu voi mai primi avansul poate niciodata.

In plus in contract sunt doua puncte care spun asa:
1. In caz de neplata a sumelor de bani datorate de beneficiar in temeiul prezentului contract la termenul si cuantumul stabilit prin contract sau acte aditionale, benefeciarul datoreaza furnizorului penalitati de intarziere in cuantum de 1% pe fiecare zi de intarziere, procent aplicat la valoarea refuzata a paltii.
2. Bunurile raman in proprietatea furnizorului pana la achitarea integrala a facturii de catre beneficiar. In caz de neachiatre integrala a facturii bunurile pot fi folosite de catre furnizor in scopul recuperarii prejudiciului adus de furnior. In caz de neplata a unei sume mai mici de 300 euro datorate de beneficiar in temeiul prezentului contract acesta va plati furnizorului suma restanta cat si cu titlu de despagubiri suma de 500 de euro
3 Rezilierea prezentului contract dupa semnarea lui, din cauze independente de vointa furnizorului, implica pierderea avansului achitat si achitarea sumei de 500 euro, taxa de reziliere contract.

In aceste conditii in care pe contract nu sunt foarte multe detalii (nu sunt trecute dimensiunile, nr de canate, solicitarea mea cu cele 3 sticle egale, deci clar este prost intocmit) cum pot proceda sa nu ma trezesc ca mai platesc si vreo 500 de euro despagubiri?
Este in regula ca o firma sa incheie un contract fara nici macar niste date exacte. Pai asa el putea sa imi aduca un geam cum dorea el doar sa fie de PVC alb si 5 canate. In rest dimensiuni, etc nu pot comenta nimic ca nu sunt scrise.

Exista vreun termen limita in care se poate face o reclamatie la ANPC.
Credeti ca se poate rezolva ceva in conditiile de mai sus.
Eu inteleg ca oricine poate gresi, dar atat timp cat el mi-a spus ca nu imi face alt geam si ca imi da banii cand il va vinde, ma tem sa nu treaca prea mult timp si sa nu mai am ce face.
Sa inchei cu el un proces verbal prin care se angajeaza sa imi returneze banii (ma gandesc ca nu o fi el prost sa faca asa ceva)

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa imi recuperez banii si sa nu ma trezesc ca platesc cine stie ce despagubiri,

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:42, 19 August 2013
Un sfat va rog.
Sau macar raspunedti la urmatoarea intrebare: exista vreun termen limita pana la care se poate face o reclamatie la ANPC din momentul in care consideri ca ai fost nedreptatit?
Nu exista un termen specificat insa trebuie sa stiti ca ANPC nu il poate poate obliga sa respecte contractul, il poate doar sanctiona pentru nerespectarea lui.
Contractul are multe nereguli, faceti reclamatia. In opinia mea pot fi sanctionati pe baza
Legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori.

Aveti aici un mic ghid de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie firma termopane Asan27 Asan27 Buna seara, In urma cu o luna geamul de la terasa s-a crapat de sus pana jos-nu in urma unei impact sau lovituri, ci pur si simplu. Apartamentul este nou, ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract prestari servicii danat2905 danat2905 Buna ziua. Am incheiat in calitate de persoana fizica un contract cu o firma pentru executarea si montarea unor ferestre cu geam termopan, in data de ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)