avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale plafar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

plafar

buna ziua; doresc sa deschid un plafar intr-o garsoniera la parterul unui bloc : este legal?, daca da ce acte ,autorizatii,s.a.m.d. trebuiesc obtinute; mentionez ca as dori sa am acces direct, nu prin scara blocului sau pe la geam (o usa direct de afara);:help::worthy: va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:22, 26 Aprilie 2010
plafar e o marca, vanduta din pacate de cel ce a creat-o, si nu o denumire de afacere
cred ca ati inteles destul de bine ce am vrut sa spun prin "plafar",dar sa ma exprim totusi mai corect : a se intelege prin plafar magazin de desfacere produse naturiste (ceaiuri,suplimente nutritive,cosmetice naturale,s.a.m.d.); v-as ramane indatorat pt. un raspuns la subiect; multumesc!
In primul rand este necesara schimbarea destinatiei spatiului de locuit in spatiu comercial, acordul vecinilor, autorizatie de construire privind crearea spatiului comercial eventual extindere(acces direct), autorizatie sanitar veterinara,...etc.
din cate am auzit nu prea se mai dau aprobari (sau autorizatii, ma rog) pt. un astfel de comert (la parterul blocului cu acces direct); de fapt asta ma interesa : daca se dau ori nu si cine spune asta ,este cadru legal, adica vreo lege sau ceva de genu' care sa reglementeze acest tip de comert? multumesc foarte mult!
1.In aceasta situatie autorizatia de constructie trebuie sa specifice si schimbarea destinatiei spatiului respectiv sau este suficient sa existe autorizatie pentru constructie balcon ?

2.De asemeni cand proprietarul unui astfel de spatiu doreste acces direct ce acte mai sunt necesare in afara de autorizatia de constructie intrucat in multe dintre situatii acest acces direct conduce la sacrificarea spatiului destinat gradinii blocului .

3.Ce pot face proprietarii care nu sunt de acord cu comert in scara blocului si cu sacrificarea gradinii blocului in conditiile in care presedintele a semnat ca este de acord si cei in cauza si-au obtinut autorizatie de construire ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare container pe spatiu privat CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Am inchiriat un spatiu comercial de la un mall. Terenul este afara, in spatele centrului comercial. Vreau sa pun un container pe care sa-l ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala GeorgianaAn GeorgianaAn Buna seara, Am un vecin care ne-a cerut semnaturi locatarilor de pe scara sa isi construiasca un balcon la parterul blocului...dar el a facut sediu de firma ! ... (vezi toată discuția)
Schimbare de destinatie armand67 armand67 As dori sa stiu care sunt formalitatile si - binenteles - care este baza legala necesar a fi respectata pentru a realiza un schimb de destinatie a nivelului ... (vezi toată discuția)