As dori sa stiu care sunt formalitatile si - binenteles - care este baza legala necesar a fi respectata pentru a realiza un schimb de destinatie a nivelului parter dintr-un bloc de locuinte, din atelier croitorie femei, atelier blanarie si studio foto in spatiu de alimentatie publica. Precizez ca, prin proiectul constructiei, nivelul parter a fost de la bun inceput proiectat cu functiunea de atelier croitorie, atelier blanarie si studio foto.
Schimbarea de destinatie consta din schimbarea destinatiei din atelier croitorie femei, atelier blanarie si studio foto in spatiu de alimentatie publica - fast food.
Nu inteleg care ar fi acele spatii care nu necesita acordul locatarilor, atata timp cat este prevazut in L230 ca schimbarea destinatiei initiale ale un spatiu dintr-ul bloc de locuinte poate fi facut doar cu acordul proprietarilor direct afectati, pe orizontala si pe verticala.
Daca blocul a fost construit ca avand la parter „magazine” nu se aplica dispozitiile L pe care o mentionati. Ati avea nevoie de acordul proprietarilor in eventualitatea ca vreti sa faceti un bar sau ceva de genul „galagios”, dar nu si pt o alimentara, de ex. Legea se refera la schimbarea destinatiei unui spatiu de locuit (apartament) in sediu social, birou, cab stomatologic etc.
In cazul dv, cred ca trebuie sa obtineti autorizatiile de functionare necesare pt obiectul de activitate dorit... Poate si aprobarea vecinilor? S-ar putea, pt ca unii au un nas prea "sensibil" si ar putea reclama ca ii deranjeaza... aroma de la mancare! Mai asteptati informatii; sigur urmeaza un raspuns exact de la cineva.
Dispozitiile art 42 dil Legea 230/2007 , se aplica si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta , cititi cu atentie articolul de lege .Parerea mea personala , esta ca se impune schimbarea destinatiei spatiului , deoarece spatiul initial are destinatie de spatiu comercial , iar prin activitatea ce urmeaza a se desfasura in viitor , devine spatiu comercial de alimentatie publica, functiunea spatiului fiind cea care determina destinatia acestuia. Destinatia de spatiu comercial este una generica , insa in conformitate cu clasificatia CAEN rev 2 , in vigoare de la 1.01.2008 , comertul cu amanuntul face parte din grupa 47 cls.471, 472 etc , pe cand activitatea de alimentatie publica se clasifica la grupa 55 Hoteluri si restaurante , cls.5629.La fel de important este faptul ca in spatiul in care sau desfasurat activitati comerciale de tip vanzare cu amanuntul , si nu de alimentatie publica ce presupun nu doar comercializare ci si pregatire si preparare de alimente , sunt necesare lucrari de modificare a spatiului , datorita amplasarii de echipamente specifice , circuite impuse de normele sanitare , ventilatie , etc, lucrari ce nu se pot realiza decat in baza unei autorizatii de constructie.Nu as risca in locul dvs.sa nu obtin o schimbare de destinatie a spatiului , avand in vedere ca acest tip de activitate , respectiv alimentatia publica , are un specific aparte atat in ceea ce priveste autorizarea sanitar- veterinara fiind tot timpul destinatia favorita a controalelor , si nu in ultimul rand , ca aduce dupa sine reclamatii de tot felul .
Adica sustineti ca se schimba destinatia din spatiu comercial in... spatiu comercial. Numai ca un anumit comert... Bun atunci oridecateori se schimba comertul practicat in opinia dvs trebuie obtinut iarasi acordul? Asta e aberant! Locatarii si asociatia isi dau acordul numai atunci cand un spatiu serveste altui scop, nimic mai mult. E drept ca se aplica si altor spatii decat locuinte, dar aceste alte spatii sunt casa scarii, mansarde si alte spatii din condominii. Ce lagatura are codul CAEN? Ce daca trebuie modificat spatiul? Ce daca e alt tip de comert?
Destinatia a fost schimbata deja, nu mai e cazul niciunei aprobari deoarece chiar articolul pe care il mentionati spune clar ca are in vedere schimbarea "fata de destinatia initiala", ceea ce inseamna ca sunt excluse orice modificari ulterioare.