avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare de destinatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare de destinatie

As dori sa stiu care sunt formalitatile si - binenteles - care este baza legala necesar a fi respectata pentru a realiza un schimb de destinatie a nivelului parter dintr-un bloc de locuinte, din atelier croitorie femei, atelier blanarie si studio foto in spatiu de alimentatie publica. Precizez ca, prin proiectul constructiei, nivelul parter a fost de la bun inceput proiectat cu functiunea de atelier croitorie, atelier blanarie si studio foto.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2008
armand67, utilizator
Cel mai recent răspuns: armand67 , utilizator 16:39, 16 Octombrie 2008
Sa o luam de la capat. Spatiul despre care se face vorbire are, conform proiectantului initial al constructiei, destinatia de spatiu prestari servicii (Nota Bene - pe vremea lui Ceasca se tinea cont de linistea locatarilor!), adica atelier blanarie, atelier croitorie femei si studio foto. Din cate stiu, fast-food si bar intra in categoria spatiilor de alimentatie publica. Prin urmare, schimbandu-se destinatia initiala a spatiului respectiv, nu trebuie obtinut certificat de urbanism ??? Binenteles, cu acordul locatarilor ???
este o proprietate si se modifica destinatia.Asa s a modificat un spatiu intr o piterie fara acordul proprietarilor..si a sarit blocul in aer de la un aragaz La construirea blocului s a tinut cont de un proiect in fctie pt ce era spatiul respectiv.

Din cate stiu comertul cu amanuntul este activitatea prin care comerciantul vinde produse in mod direct consumatorului , pentru uzul propriu al acestuia pe cand alimentatie publica ,- restaurant , fast food - este un serviciu de preparare si vanzare la comanda a mancarurilor.Daca activitatea de comert se poate desfasura in spatii comerciale denumite generic magazine , alimentatia publica se practica in localuri publice care includ spatii si dotari adecvate in care se desfasoara activitati de depozitare a produselor , preparearea acestora si servirea lor , activitati ce au amplasamente diferite fata de un alt tip de spatiu comercial.Consider ca nu se poate pune semnul egalitatii nici intre cele doua activitati si nici intre spatiile in care se desfasoara acestea.Clasificarea Caen are legatura cu discutia , in contextul autorizarii sanitare , care se face pe sediul social in care se desfaroara activitatea specifica conform cod CAEN si in care comerciantul face declaratia pe proprie raspundere referitoare atat la conditiile igienico-sanitare , cat si referitor la destinatia spatiului in care se desfasoara activitatea , destinatie care trebuie sa fie cea pentru care spatiul a fost construit initial. Acest raspuns este o opinie strict personala, in contextul problemelor ridicate in sectiunea - asociatia de proprietari ,- nicidecum o polemica , intrucat parcurgand multe din temele de discutie , am inteles ca se pot exprima pe forum si puncte de vedere personale nu doar strict profesionale.
Sigur ca se pot prezenta pareri personale, mai ales daca sunt argumentate :) Totusi ma gandesc ca lasand deoparte autorizarea sediului, care se face pe specificul sau, ideea de "spatiu comercial" ar trebui sa fie putin mai larga, adica aceea de spatiu in care se practica un comert, de orice natura ar fi el. Eu aici vad schimbarea de destinatie in acceptiunea legii 230, pentru ca interesul ocrotit e practic linistea locatarilor, la care renunta cand in spatiul vizat se deschide un punct accesibil publicului prin definitie. Nu cred ca se pune problema ca laocatarii sa stie sau sa inspecteze daca spatiul are dotarile necesare desfasurarii comertului ales.
Am o mare rugaminte - pentru a va putea da seama care a fost scopul initierii acestui post, va rog sa intrati pe www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
armand67, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire raspuns primarie illy illy Buna ziua. Doresc sa clarific urmatoarea problema . Am facut o sesizare la primarie , referitor la activitatea unui agent economic care si-a deschis o pizzerie ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui spatiu camercial Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial(a fost spatiu comercial de la ... (vezi toată discuția)