avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie de proprietari

CA URMARE A DECESULUI PRESEDINTELUI ASOCIATIEI DE PROPRIETARI, S-A CONVOCAT ADUNAREA GENERALA PENTRU ALEGEREA NOULUI PRESEDINTE. PARTICIPAREA A FOST CU MULT SUBSTATUTARA DESI MAJORITATEA AU SEMNAT UN CONVOCATOR DE PARTICIPARE.URMEAZA O NOUA CONVOCARE . CUM SE POATE LEGAL REZOLVA SITUATIA ASOCIATIEI,DACA NICI UN MEMBRU NU ACCEPTA ACEASTA FUNCTIE? SITUATIA E COMPLICATA STIIND CA DOAR PRESEDINTELE ARE DREPT DE SEMNATURA ASUPRA UNOR ACTE SPECIFICE .
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS!
Cel mai recent răspuns: GhG , utilizator 22:27, 15 August 2013

2-
L nr 230/2007 ART. 21

Preşedintele, în situaţii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepreşedinte căruia îi poate delega atribuţiile sale.

HG nr 1588/2007 Art. 18

(7) In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte.

Provizoriu ,pentru buna desfasurarea a activitatii asociatiei de proprietari unul dintre membrii comitetului executiv poate prelua resposabilitatea functiei de presedinte de asociatie
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
elga50, moderator
Dv. nu sunteti membru al asociatiei?
Daca da, atunci preluati dv. aceasta sarcina.

Interventie moderator.
Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. E obositor si da impresia ca tipati la noi.
Multumesc pentru raspuns ! Probabil ca o sa fie o situatie mai deosebita , caci nimeni ,nici vicepresedintele nici alt membru al comitetului nu accepta sa preia sarcinile presedintelui si asta din comoditate. Eu fac parte din asociatie,dar sunt mai mult plecat din tara si atunci cand vin sunt consternat de ce sa intampla in asociatie si cum incearca fiecare sa evite o cat de mica responsabilitate civica.

Sunt membru al asociatiei,dar sunt plecat mai multe luni pe an din tara ,deci nu am cum sa fiu presedinte de asociatie !

Imi cer scuze pentru scrierea cu majuscule,aveti perfecta dreptate, este obositor la citit si pare un text agresiv.Nu am realizat,fiind concentrat asupra continutului mesajului.
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte nou al asociatiei de proprietari - cand nimeni nu vrea functia SilverAlfa SilverAlfa Buna ziua ! sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema noastra. La urmatoarea adunare a asociatiei, presedintele curent intentioneaza sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Contract asociatia de proprietari MihaelaDAM MihaelaDAM Un contract incheiat intre asociatia de proprietari si firma de curatenie este valabil daca este semnat din partea asociatiei de un loctiitor de presedinte? ... (vezi toată discuția)
Lipsa temporara presedinte si vicepresedinte asociatie de proprietari danflisc danflisc Va rog sa ma ajutati intro problema. Avem urmatoarea situatie, presedintele si vicepresedintele urmeaza a parasi tara pentru o perioada scurta de timp si dorim ... (vezi toată discuția)