avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare bani din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare bani din concubinaj

Subiect: Drept creanta iubitul meu
Acum aprox 8 luni am cunoscut un strain, dupa 6 luni relatia noastra a devenit mai serioasa. La un moment dat i-am cerut acestuia o suma de bani pt a-mi achizitiona o garsoniera, precizez ca acesta imi dadea bani pt diferite nevoi ocazional. Toate transferurile sunt facute prin contul meu , in care la retragere pe ordin scriam destinatia banilor si ca erau ajutor.
Am cumparat garsoniera pe numele mamei mele, e un lucru rau?
Ne vizitam des dar poate relatiile se racesc, ce drept are acesta sa isi recuperze sumele?
De cand se scurge termenul de prescriptie? De la prima sau ultima suma din transfer?
Va multumesc!!!

Nu are importanta pe ce nume ati cumparat casa.
Va poate actiona in judecata pt imbogatire fara justa cauza. Pentru fiecare suma de bani curge un termen de 3 ani de la data transferului bancar.
nu are importanta pe ce nume?
eu nu sunt o persoana solvabila credeti ca pot avea probleme?
e posibil ca la un moment dat sa nu mai putem sa continuam?
ce poate recupera acesta?
va multumesc mult!!
Nu are importanta pe ce nume, cu atat mai mult ca ati cumparat pe numele mamei, nu o sa aiba ce executa, nu sunt urmari doar pt ca sunteti insolvabila. O sa se incerce executarea bunurilor si veniturilor dvs.
De putut, poate castiga si sa obtina o hotarare care sa-i dea dreptul sa va execute silit.

e posibil ca la un moment dat sa nu mai putem sa continuam?

Intrebarea asta n-o inteleg.. ce sa continuati ?Sper ca nu de relatia dintre dvs intrebati.
Poate castiga dreptul sa mi execute urmatoarele bunuri pe care urmeaza sa le dobandesc?
Ma gandesc la acest lucru fiindca nu detin niciun fel de bunuri.
In concluzie, acesta poate doar sa ma execute silit pe mine, nu si pe mama?
Adica pot sa imi fac griji ca poate sa imi ia garsoniera sau doar voi fi obligata sa ii dau banii cand o sa am venituri?
va multumesc mult anticipat!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
ContSters298656, utilizator
Inteleg ca toti banii au venit prin transfer bancar. Cu ce titlu v-au fost virati? Imprumut? sau altceva?

Alte discuții în legătură

Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)
Cumpărare bun imobil în nume propriu. cum se poate face asta în timpul căsătoriei? woe woe Buna, Casatorit cu copii, fara multe relatii cu sotia, incerc sa achizitionez un bun imobil in nume propriu, din venituri proprii si din considerente de ... (vezi toată discuția)
Apartament pentru copil Iness01 Iness01 Eu lucrez peste hotare. Acasa a ramas baiatul de 17 ani impreuna cu sotul. Locuiesc intr-un apartament cumparat cu imprumut ipotecar si platim cam 350 de euro ... (vezi toată discuția)