avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terenul din jurul blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terenul din jurul blocurilor

Buna ziua dupa cum am vazut pe forum s-a mai pus in discutie situatia terenurilor din jurul blocurilor de locuit.vreau sa stiu exact cat teren de la peretele blocului, apartine asociatiei de locatari?m-am aflat intr-o situatie foarte ciudata referitor la acest spatiu de linga bloc si anume in jur de vreo 5m de la peretele blocului s-a ingradit de catre un locatar de la etajul 2 mai mult de atita linga acest gard si-a turnat beton pe o suprafata de 2,5x1m pt. parcarea masinii lui.
Pot spune ca intr-o zi oarecare ma aflam linga acel gard unde la un timp a urlat respectiva persoana sa plec de linga gard dupa care i-am reprosat sa nu mai urle de la etaj.ulteror nu i-a convenit situatia venind jos foarte violent bruscandu-ma pana mi-a rupt tricoul cu care eram imbracat sa vedeti cat tupeu a avut acest nesimtit. In final ce solutii referitor la acel gard pt.ca mi-am dat seama ca este domeniu public se pot lua sau cine este competent pt rezolvarea acestor cazuri.as vrea sa stiu cateva exemple.Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: costyzc , utilizator 22:15, 26 August 2013
Spatiul de garda care tine de imobil este de 0,60-0,80 m,respectiv imprejmuirea de dale sau alea care inconjura imobiluln
Spatiul din jurul imobilelor poate avea statut ,fie privat in cazul zonelor rezidentiale,fie apartine de domniul public local
In cazul dvs,sesezati oficial presedintele de asociatie cu solicitarea de a desfasura demersuri concrete astfel incat sa determine respectivul proprietar sa dezafecteze imprejmuirea si sa redea aspectul si utilizarea anterioara interventiei neautorizate
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres,sesizati oficial Directia Corp Control din primarie
ynocentta a scris:

Spatiul de garda care tine de imobil este de 0,60-0,80 m,respectiv imprejmuirea de dale sau alea care inconjura imobilul


1. Blocul meu nu are dale de jur-imprejur. Deoarece a fost prevazut sa aiba spatii comerciale la parter, zona imediata este betonata si asfaltata, pentru a permite masinilor sa faca aprovizionarea. In cazul acesta mai avem spatiu de garda?

2. Intrarea in bloc este o incinta zidita care iese 2,5m din corpul blocului (cred ca se chiama SAS in termeni de specialitate). Pentru ca blocul are un subsol mai inalt, trebuie sa urci trei trepte, dupa care, poti deschide usa de la intrare.
Intrebare: Scarile fac parte din bloc si avem dreptul la 0,6-0,8 spatiu de garda in jurul lor sau sunt pe domeniul public?
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
interval, utilizator
interval a scris:

Intrebare: Scarile fac parte din bloc si avem dreptul la 0,6-0,8 spatiu de garda in jurul lor sau sunt pe domeniul public?

Drept sa ce?
Scarile fac parte din proprietatea comuna.
Bun, am inteles ca scarile sunt ale blocului si fac parte din proprietatea comuna. Daca eu gasesc zilnic 2-3 tineri straini de bloc, care stau pe scari si mananca seminte aruncand cojile pe scari, lasa la plecare tot felul de ambalaje si sticle, deseori stau pana noaptea tarziu si fac zgomot, cui ma adresez sa le interzica accesul acolo? Am contactat un politai care face rondul prin zona si mi-a spus ca n-are lege. Ba chiar m-a sfatuit sa stau cuminte, ca respectivii se pot muta alaturi de scara, unde e spatiu public si de acolo nu-i poate goni nimeni.
va multumesc pt raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din jurul blocului crysty83 crysty83 locuiesc intr-un bloc P+4,la parter cum se iese din bloc in partea dreapta.Prin fata geamurilor mele este acea \"bordura de protectie a fundatiei blocului\" ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Legea asociației de proprietari aura gabriela aura gabriela Bună ziua.Vă rog, mă poate ajuta cineva cu un răspuns concret în ceea ce privește:- fondul de penalisari; este legal ca acesta sa fie folosit pentru ... (vezi toată discuția)