avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea asociației de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea asociației de proprietari

Bună ziua.Vă rog, mă poate ajuta cineva cu un răspuns concret în ceea ce privește:- fondul de penalisari; este legal ca acesta sa fie folosit pentru modernizarea băncilor din fata blocului cu platforma betonată ? - este legal ca terenul din fata blocului sa fie împrejmuit cu gard de 1. 60 m închis cu lant si lacăt unde accesul îl are doar președintele și 5 locatari din asociație cu 85 de garsoniere?
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 22:34, 3 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este legal ca terenul din fata blocului sa fie împrejmuit cu gard de 1. 60 m închis cu lant si lacăt unde accesul îl are doar președintele și 5 locatari din asociație cu 85 de garsoniere?- este spatiu public, puteti face plangere in acest sens la PRIMARIE!
In primul rand...Spatiul va apartine, apartine blocului in care locuiti?
Cat despre acel fond...
ART. 70 din legea 196/2018
(1) Toate veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune, inclusiv veniturile din dobanzi bancare, apartin asociatiei de proprietari.
(2) Veniturile prevazute la alin. (1) alimenteaza numai fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, intr-un raport afisat la avizierul asociatiei, si se evidentiaza in registrul unic de venituri si cheltuieli al asociatiei de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Terenul din jurul condominiilor poate avea statut privat sau poate reprezenta si apartine domeniului public
Daca terenul este domeniul public ingradirea este nelegala
sesizati oficial directia corp control din primarie
Daca este vorba despre ansamblu rezidential,asociata de proprietari are dreptul sa dispuna modul de utilizare cu acordul adunarii generale

ynocentta a scris:

Daca este vorba despre ansamblu rezidential,asociata de proprietari are dreptul sa dispuna modul de utilizare cu acordul adunarii generale

Da, dar fara a "ingradi' dreptul niciunui proprietar de a se folosi de acel spatiu.
Asociatia de proprietari poate stabili prin regulament cum se utilizeaza acel spatiu dar toti proprietarii au aceleasi drepturi.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii si cai de acces GABRIEL 001 GABRIEL 001 Daca cineva detine la parterul unui bloc un spatiu , iar in fata spatiului la circa 4 metri detine un teren ,poate imprejmui cu gard de la coltul blocului ? ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc razerul razerul Vecinii de scara de la etajele 1, 2, 3 si 4 pe aceiasi parte a scarii blocului (bloc cu parter si 4 nivele), au hotarat pe propria cheltuiala reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema cu vecinii de bloc! am achizitionat ... ComN ComN Buna ziua, Am o problema cu vecinii de bloc! Am achizitionat in 2020 o garsoniera la parterul unui bloc din Constanta, locuinta inchiriata cu contract anaf. ... (vezi toată discuția)