avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri confiscate pentru provenienta ilicita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri confiscate pentru provenienta ilicita

Buna,

Pe ce temei de drept credeti (ce actiune) ca se poate obtine restituirea unei sume de bani confiscata in timpul regimului comunist pe temeiul provenientei ilicite? In speta, instanta a considerat ca provenienta ilicita provine din vanzarea de aur, respectiv nu se justifica detinerea sumei raportat la veniturile pe care paratii le-au avut in anii analizati de instanta (1969-1983).
Mersi anticipat.

Alte discuții în legătură

Cerere de restituire bani confiscati de regimul comunist Dan-Sebastian Chertes Dan-Sebastian Chertes Buna, Aveti idee de vreun act normativ care sa prevada conditiile restituirii unor LEI confiscati in timpul regimului comunist? Ati avut asemenea spete? ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez valuta confiscata de comunisti ? Lumiflorea Lumiflorea in 1950 comunistii mi-au confiscat valuta pe care azi incerc s-o recuperez. Exista o lege pe care ma pot baza pentru a cere restituirea valutei confiscate ? ... (vezi toată discuția)
Declarare nula a unui act de vanzare-cumparare Badin Badin Buna ziua, am o problema mai complicata, cred. bunica mea impreuna cu inca 2 nepoti(din partea unui frate) au revendicat o cantitate de aur confiscata ... (vezi toată discuția)