avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de restituire bani confiscati de regimul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de restituire bani confiscati de regimul comunist

Buna,

Aveti idee de vreun act normativ care sa prevada conditiile restituirii unor LEI confiscati in timpul regimului comunist? Ati avut asemenea spete? Stiu ca exista spete in ceea ce priveste restituirea aurului, dar nu am gasit in ceea ce priveste bani confiscati.

Mersi anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dan-Sebastian Chertes , Avocat 20:50, 21 Martie 2009
Cum au fost confiscati ? Presupun ca fiind dobinditi in mod ilicit ( exista o lege, in acest sens 18 nu mai retin exact din ce an). Dar nu am auzit sa existe un act normativ special care sa prevada restiuirea vreunei sume de bani confirscate....
Da, Legea e 18/1968.Bunurile au fost confiscate ca avand provenienta ilicita, considerandu-se ca nu se justifica o anumita suma prin diferenta venituri - cheltuieli. Nu se indica ce provenienta au, ci ca nu se justifica din aceasta ecuatie fapt pentru care trebuie confiscati. Nu gasesc temeiul juridic pentru care sa mi se restituie banii. Credeti ca il stiti careva? Mersi anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri confiscate pentru provenienta ilicita Dan-Sebastian Chertes Dan-Sebastian Chertes Buna, Pe ce temei de drept credeti (ce actiune) ca se poate obtine restituirea unei sume de bani confiscata in timpul regimului comunist pe temeiul ... (vezi toată discuția)
Valuta confiscata l.18/1968 Soffia Soffia Bună ziua, Valuta confiscaţi în baza legii 18/1968, în perioada comunistă, mai pot fi recuperaţi? Terenurile, casele cât şi bijuteriile au avut ... (vezi toată discuția)
Exista o lege in romania care sa ma ajute sa-mi recuperez valuta confiscata de regimul comunist ? Lumiflorea Lumiflorea Ce Lege pot invoca pentru a putea recupera valuta ce mi-a fost confiscata in anul 1949 cand am fost condamnata la 3 ani de inchisoare fiindca am refuzat s-o ... (vezi toată discuția)