avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Spitalele deconteaza medicamentele cumparate de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Spitalele deconteaza medicamentele cumparate de bolnavi?

Sunt insarcinata in luna a 9. si am sange Rh-, in cazul in care copilul meu va avea sange Rh+ ar trebui sa primesc o injectie, care ar tebui sa fie gratuita, dar in spitalul in care vreu sa nasc nu au pe stoc. In farmacii injectia costa 600 RON. As dori sa stiu daca trebuie sa imi deconteze spitalul injectia daca dupa nastere depun o cerere si daca data bonului fiscal trebuie sa fie in perioada in care voi fi internata?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:37, 17 August 2013
Nu spitalul este cel care deconteaza medicamentele, ci Casa de Sanatate judeteana, pe baza bonurilor/chitantelor/facturilor eliberate pentru medicamentele / materialele sanitare achizitionate de persoana spitalizata, in urma unei cereri formulata de aceasta si doar daca sunt effectuate la recomandarea medicului ...Insa, daca sunteti asigurata in sistemul public de asigurari de sanatate, de ce nu mergeti la alt spital/maternitate care detine acest medicament? In situatia in care la momentul nasterii spitalul respective probeaza ca avea medicamentul in farmacia spitalului, atunci demersul dvs. va fi respins, suma nefiind platita de CJAS....Deci, recomand prudenta in achizitia medicamnetelor si in efectuarea cheltuielilor, mai ales daca nu au fost recomandate de medicul currant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii cheltuiti pe medicamente in timpul spitalizarii? emanoil1 emanoil1 In timpul spitalizarii am cumparat medicamente in valoare de aproximativ 200 lei pe zi timp de o saptamana. Ce acte si cui sa ma adresez pt. recuperarea ... (vezi toată discuția)
Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Conform art.73 din CONTRACT-CADRU privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa plateasca medicamentele din spitalul de stat ? androidu androidu La multi ani. Am o nepotica de doi ani internata de o saptamina la spitalul de stat, linga Minastirea Casin iar medicamentele prescrise , cumnatamea a fost ... (vezi toată discuția)