avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

In ce conditii poate primi alocatie, in Romania, un copil care locuieste cu parintii in alta tara si este inca cetatean roman?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 16:50, 17 August 2013
Legea nr. 61/1993
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.

ACTELE NECESARE PENTRU ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII
- Cerere tip
- copie CI/BI parinti – 1 copie xerox pentru mama 1 copie xerox pentru tata;
- copie si original - certificat de natere copil;
- copie si original - livret de familie- actualizat ( se trece copilul în livretul de familie la Oficiul de Stare Civial;
- copie hotrâre de încredinare, daca este cazul;
- copie hotrâre de adoptie, daca este cazul;
- copie acte resedinta, în cazul în care unul dintre printi sau ambii are/au resedina intr-una dintre tarile U.E;- extras de cont pe numele titularului, daca alocaia se va vira într-un cont bancar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua....eu am nascut in urma cu o luna si as vrea sa depun ... Mioaramelisa Mioaramelisa Buna ziua....eu am nascut in urma cu o luna Si as vrea sa depun actele pt alocație copilului doar ca nu stiu cum sa procedez...Eu nu sunt divortat iar copilul ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil nascut in italia vlad89 vlad89 Buna ziua. Ma numesc Vlad si am o fetita in varsta de 4 ani nascuta in Italia.De aproape 2 ani am revenit permanent in Romania si am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutor familie tanara nou intemeiata lza78 lza78 Buna ziua. As dori sa stiu in ce categorii de ajutoare m-as incadra. Suntem o familie tanara iar de curand a venit pe lume si minunata noastra fetita. (Are o ... (vezi toată discuția)