avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare locuinta prin banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare locuinta prin banca

Buna ziua. Urmeaza sa achiziționez un apartament cu credit prin banca. Banca mi-a spus ca nu am nevoie de certificat energetic, dar pe internet am gasit legea 159/2013 care mentioneaza obligativitatea certificatului pentru orice tip de locuință. Care este de fapt realitatea? Daca notarul incheie contractul de vanzare cumparare in lipsa certificatului acesta poate deveni nul?

De asemenea as vrea sa stiu cum ma pot proteja astfel incat sa nu fiu pusa ulterior in situația de a plati facturile restante ale fostului proprietar. Pentru perioada dintre data facturilor la zi și data contractului vor mai exista facturi care vor veni ulterior semnarii contractului. Ce trebuie sa solicit la notar? Pt indexul de citire al apometrelor și al contoarului de energie electrică se face proces verbal? Daca da, de cine ar mai trebui semnat în afara de vanzător și cumpărător?
Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: miara , utilizator 16:26, 16 August 2013
Certificatul de performanta energetica este obligatoriu la orice vanzare, altfel contractul poate fi lovit de nulitate relativa. Cand va inregistrati la Fisc in termen de 30 de zile de la autentificarea contractului trebuie sa prezentati i o vopie a certificatului de performanta energetica.

Pt problema doi declaratia vanzatorului in act ca va achita diferentele rezultate din facturi. Procesul verbal se semneaza de catre vanzator si cumparator cu privire la predarea bunului si se va specifica in contract acest lucru.
Buna ziua, certificatul energetic este obligatoriu, banca nu are nicio calitate in cadrul contractului de vanzare-cumparare, lipsa certificatului energetic nu atrage nulitatea absoluta ci pe acea relativa, sunt multe discutii in acest sens. Ca sa evitati orice problema solicitati vanzatorului certificatul; energetic.
In ceea ce priveste utilitatile, vanzatorul are obligatia de a prezenta notarului adeverinta emisa de furnizorul de energie electrica cu plata la zi a consumului, adeverinta emisa de asociatia de proprietari in acelasi sens.
referitor la consum de apa, gaze naturale, de regula notarul solicita ultima factura si dovada achitarii acesteia; in acest caz cel mai bine e sa verificati aceste acte si evident sa procedati la citirea indexurilor impreuna cu vanzatorul si la modalitatea de plata a consumurilor facturate ulterior vanzarii
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema act vanzare-cumparare dumgheorghe dumgheorghe Buna ziua,va rog foarte foarte mult pe cei indreptatiti care cunosc asemenea cazuri.Am incheiat de curand un contract de vanzare-cumparare a unui imobil.Cum eu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare PetrachePetrutaAncuta PetrachePetrutaAncuta In data de 18.07.2014 am vandut un imobil unor concubini. In contractul de vanzare cumparare declar ca nu a fost scos din circuitul civil, nu exista niciun fel ... (vezi toată discuția)
Certificat performanta energetica si schimbare titluar abonament enel dana 50 dana 50 buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri,de recent am cumparat o casa la tara si ma intereseaza cum schimb curentul pe numele meu?....a alta intrebare ... (vezi toată discuția)