avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema act Vanzare-Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema act Vanzare-Cumparare

Buna ziua,va rog foarte foarte mult pe cei indreptatiti care cunosc asemenea cazuri.Am incheiat de curand un contract de vanzare-cumparare a unui imobil.Cum eu locuind in Bucuresti,s-a trecut adresa corecta in schimb s-a produs o eroare adaugandu-se Jud.Vrancea in loc de Mun.Bucuresti.La acest contract vanzatorul nu a adus certificatul energetic,la notar i-am spus ca trebuie certificatul energetic iar notarul a spus ca nu cere si nu este nevoie,dar in schimb in contract notarul a scris cum ca,eu cumparatorul,"am cunostinta de prevederile legii nr.159/2013 art.13 indice 1,aliniat 4 si stiu ca lipsa certificatului de performanta energetica atrage nulitatea relativa a contractului care poate fi confirmata in termen de 30 zile de la data perfectarii prezentului contract" am incheiat citatul.
Eu,avand dubla eroare pe contract,cea cu Jud.Vrancea si cea cu certificatul energetic ce se poate intampla cu acest contract de vanzare-cumparare?Poate fi anulat ?Si daca da,cine poate invoca anularea contractului ?Mai este valabil ?Ce posibilati de remediere am in acest moment ?Sau cine se face vinovat de aceste erori ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dumgheorghe , utilizator 19:56, 2 Octombrie 2016
Buna ziua,
Cat priveste jud Vrancea, este eroare materiala si se indreapta prin incheiere de indreptare eroare materiala de notar, fiind gratuita.
Cu certificatul energetic, peste 30 de zile contractul devine fara probleme.
Incercati sa solutionati amiabil,incheind act aditional la precontractul de vanzare cumparare
Solicitati vanzatorului sa depuna certificatul energetic,este document pe care il poate obtine daca are interes in 48 h
Va multumesc pentru amabilitate,o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de performanta energetica marinica71 marinica71 am achizitionat o casa la tara iar printre actele de care e nevoie apare si certificatul de performanta energetica.pot conveni cu cel care vinde sa incheiem ... (vezi toată discuția)
Certificat performanta energetica si schimbare titluar abonament enel dana 50 dana 50 buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri,de recent am cumparat o casa la tara si ma intereseaza cum schimb curentul pe numele meu?....a alta intrebare ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare garsoniera CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, as dori sa stiu, o cunostinta vrea sa cumpere o garsoniera care nu are cadastru si intabulare, proprietarul garsonierei fiind reprezentat de un ... (vezi toată discuția)