avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renovare apartament socri, recuperare investitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renovare apartament socri, recuperare investitie

Buna ziua,
Acum cativa ani am renovat apartamentul socrilor in ideea ca acolo vom locui intotdeauna. Dar nu se intampla mereu asa cum gandim( nu dezbat subiectul...). Am plecat impreuna cu sotul si cu copilul cu chirie. Mentionez ca banii pe care i-am folosit pentru renovarea apartamentului au fost imprumutati de la banca( si in acest moment platim rate) si 80% din cheltuieli pot fi demonstrate cu documente(chitante, facturi, bonuri fiscale).Dupa ce ne-am mutat cu chirie, socri au vandut apartamentul si s-au mutat intr-un alt judet.Ce sanse am sa-mi recuperez banii investiti in acel apartament. Dureaza mult un eventual proces?
In speranta unui raspuns, va multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
marabia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:56, 16 August 2013
Trebuie deschis proces si dovedit ca este asa cum sustineti.
Din pacate va trebuinsi sa timbrati la valoare.
Nu prea merge sa scapati de taxa.
Incercati sa discutati cu ei si sa rezolvati amiabil.
dar in final, daca voi castiga procesul, voi recupera si taxa?
Va multumesc mult,
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
marabia, utilizator
Nu recuperarea taxei este problema, pentru ca DACA veti castiga pretentiile, veti castiga si cheltuielile.
Problema este dovedirea celor relatate de dvs., pentru ca in cauza se va dispune si o expertiza, iar daca apartamentul a fost deja vandut, noul proprietar fie a facut alte modificari, fie nu va dori sa colaboreze cu expertul.
De cat timp ati plecat, cand au fost facute imbunatatirile, pentru ca actiunea in pretentii este prescriptibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un fiu in casa parintilor sai? amiali amiali Buna ziua! Sunt o nora disperata!!! M-am casatorit acum 5 ani cu sotul meu si avem si o fetita impreuna. Din momentul in care ne-am casatorit am tot umblat ... (vezi toată discuția)
Recuperare imbunatatiri apartament instrainat alexandra211085 alexandra211085 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Timp de 10 ani, am locuit impreuna cu sotul si cei 2 copii impreuna cu matusa mea,in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Problema bani imprumutati. raduionut raduionut In urma cu 3 ani de zile am facut un credit de nevoii personale unde am imprumutat suma de bani X ron... trebuie sa returnez suma X ron +dobanda. Eu cu banii ... (vezi toată discuția)