avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema bani imprumutati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema bani imprumutati.

In urma cu 3 ani de zile am facut un credit de nevoii personale unde am imprumutat suma de bani X ron... trebuie sa returnez suma X ron +dobanda.
Eu cu banii respectivi i-am investit in apartamentul fostei prietene cu acordul ei si cu intelegerea noastra la momentul respectiv ca ea se obliga fata de mine sa achite creditul integral. in momentul de fata ea achitat 3 ani de zile si acum zice ca nu se mai considera obligata sa-mi achite nici un ban. eu nu m-am ales cu nimic din acei bani dupa cum i-am demonstrat si ei la momentul cumpararii obiectelor din acel apartament cu bonuri fiscale si chitante, banii cheltuiti. eu am fost cel care i-am oferit serviciul de renovare apartament adica tot ce inseamna montat parchet, gresie, zugraveala dat jos fosta tencuiala refacut tot, instalatie electrica etc...
In momentul de fata ea zice ca nu are sa imi dea nici un ban si ca nici nu trebuia sa-mi dea si pe cei care i-am primit.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac mai departe pentru a recupera banii imprumutati. exista martori ca eu am bagat banii acolo, exista prieteni care m-au ajutat la una alta si care stiu si ei povestea asta, exista chitante si bonuri fiscale pentru bunurile din apartamentul respectiv. toate acestea le-am facut pentru ea ca eram impreuna la momentul respectiv si nu am nimic scris din partea ei ca se obliga fata de mine cu ceva.. doar ce am vorbit noi doi si am stabilit impreuna. vreau sa stiu cum pun problema la un avocat si daca se ofera cineva sa ma ajute cu niste sfaturi.

Si va rog nu incepeti cu faptul ca am fost naiv sau ceva de genul ca eu cu persoana respectiva am avut o relatie timp de 2 ani inainte de imprumutul repsectiv si eu nu aveam o stare financiara buna sau ceva de genul. eu m-am ales cu o datorie pe numele meu din care nu am primit nici nu ban si cu lipsa totala de incredere care o am acum fata de toti oamenii, stai cu cineva o perioada de timp si dupa realizezi ca pe acea persoana nici nu o cunosti cu adevarat.
...daca puteti dovedi intelegerea dintre dumneavoastra o puteti actuiona in instanta pt restituirea cheltuielilor...daca nu le va achita o puteti executa inclusiv prin vanzarea silita a garsonierei...
obligatia restituirii sumelor imprumutate prin contractul de credit va revine integral (dpdv al bancii) intrucat, fiind un credit de nevoi personale, ati cheltuit banii dupa cum ati crezut de cuviinta.
cu toate acestea, dupa cum a spus si dl. ovi_dragomir, puteti formula o actiune civila impotriva acesteia in masura in care nu au trecut mai mult de 3 ani de la efectuarea imbunatatirilor.
succes
multumesc pentru raspunsuri. o zi buna sa aveti !
Mergeti sa vb fata in fata cu un avocat, ca nu-i asa usor sa dovediti imprumutul dintre dv. si prietena.
Cum sa puneti problema nu va invatam noi, ci ii spuneti avocatului respectiv toata povestea si el va spune in ce masura puteti avea castig de cauza sau nu.
Va fi dificil sa dovediti imprumutul, depinde daca exista dovezi... Trebuie vazut si de ce nu a facut ea imprumutul pe numele ei etc.
So... succes la avocat!
este simplu de ce nu a facut credit pe numele ei , la momentul respectiv si actual nu avea/are loc de munca deci nu are carte de munca si asa mai departe. cat timp am amenajat garsoniera ea a stat la mine cu parinti mei in casa. sunt prieteni de ai nostri care au trecut pe acolo cat timp eu munceam.
de cand ne-am despartit si ea si-a facut un nou prieten ea a ales sa nu mai plateasca nimic.

Alte discuții în legătură

Proces pentru un presupus imprumut MashaD MashaD Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns/parere despre urmatorul caz: Am un prieten care a divortat recent (au si un copil impreuna, copil care a ramas ... (vezi toată discuția)
O avocata ne-a pagubit de un apartament si 18000eur claral claral O avocata a asistat-o pe mama intr-o actiune, i-a castigat increderea, a devenit chiriasa intr-un apartament mostenit de mama, si \\"prietena\\" ei. In 2006, ... (vezi toată discuția)
Credite pentru sef lupu_minodora lupu_minodora cea mai buna prietena a mea are o problema destul de grava si va rugam din suflet daca puteti sa ne ajutati cu un raspuns. Acum un an seful ei a rugat-osa il ... (vezi toată discuția)