avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu dezvaluit pe internet
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu dezvaluit pe internet

Buna ziua. Sunt sofer la un magazin alimentar si intr-o zi mi-am publicat pe contul meu de pe o retea de socializare salariul pe care il castig si asa salariul meu a devenit public in urma postarii. A doua zi am fost chemat de seful meu si mustrat pentru ca am facut acest lucru. Acesta mi-a cerut sa-mi sterg contul de pe reteaua de socializare dar am refuzat iar apoi m-a obligat sa-mi schimb parola si pana la urma mi-a schimbat el parola de fata cu mine. Am fost certat mai mult din cauza ca am facut public salariul. Mentionez ca in contractul de munca nu este prevazuta confidentialitatea cu privire la venitul meu. Ce pasi ar trebui sa urmez? Am fost umilit pentru acesta fapta si as vrea sa iau masuri impotriva sefului meu. Sau el a fost indreptatit si eu am gresit ? Va intreb pe dumneavoastra. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:41, 16 August 2013
Sa intelegem ca seful v-a dat "dislike"?;)
Conform prevederilor codului muncii angajatorul are obligativitatea pastrarii confidentialitatii salariului angajatului.
"Art. 163. - (1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii. "
Chiar daca nu este specificata o clauza de confidentialitate privind salariul in c.i.m. si nu este o obligativitate, si angajatul ar trebui sa pastreze confidentialitatea salariului catre terte persoane. Cu exceptia nevestei, bineinteles!:)
Daca l-ati fi publicat anonim nu ati fi avut probleme cu seful.
Dezvaluirea salariului poate cauza animozitati in firma si cred ca intelegeti la ce ma refer.
Nu inteleg de ce i-ati permis sefului sa va schimbe parola la cont!! Acum utilizati contul in comun?
Trebuia sa ii spuneti sefului ca veti sterge informatia respectiva si cu asta se incheia conflictul. Ce masuri vreti sa luati impotriva sefului?
Va multumesc pentru raspuns. Angajatul ar trebui sa pastreze confidentialitatea deci nu este obligat sa o faca. Eu nu am de cine sa ma feresc, pur si simplu am vrut sa stie toata lumea cat castig. Pe mine m-a deranjat faptul ca am fost umilit. Probabil ca mai intra si el pe cont ce sa zic sa vada ce mesaje primesc. Eu castig la 4 ore /zi, 5 zile / saptamana 300 de lei .
Foarte multi angajati castiga salariul minim pe economie.
Ce parere aveti despre 600 de lei net la 8 ore/zi, 5 zile/saptamana, adica salariul minim net pe economie?
Atat timp cat contul si mesajele sunt publice seful il poate accesa si citi mesajele fara acceptul dvs., in schimb parola este privata.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimitatea intr-o relatie si mesajele dintre colegii de munca luminitafurtuna luminitafurtuna buna seara!am revenit in aceeasi situatie de data trecuta dar cu o multime de intrebari.vreau sa intreb pe rand pentru a ma asigura ca am inteles ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! lucrez la birou runos la spital. avem o colega coordonatoare, ... DanielCatalinI DanielCatalinI Buna ziua! Lucrez la birou Runos, spital. Avem o colega coordonatoare, care a propus sa se trimită fluturașii de salarii pe mail la asistentul șef, cel ... (vezi toată discuția)
Problema cu angajatorul ContSters205948 ContSters205948 AM primit un raspuns de la ITM ca am facut o sesizare prin E-MAIL,dar angajatorul vrea sa ma dea afara si mia zis sa ii demostrez ca nu sint eu.TRIMIT prin ... (vezi toată discuția)