avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intimitatea intr-o relatie si mesajele dintre colegii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intimitatea intr-o relatie si mesajele dintre colegii de munca

buna seara!am revenit in aceeasi situatie de data trecuta dar cu o multime de intrebari.vreau sa intreb pe rand pentru a ma asigura ca am inteles bine.
Exista vreo lege care imi interzice sa citesc mesajele de orice natura sau pe orice mijloc de socializare ale iubitului meu?pentru ca am citit mesajele dintre el si colegii de munca.si tin sa precizez ca ei la munca foloseau o retea de socializare pentru a comunica mai usor
Cel mai recent răspuns: luminitafurtuna , utilizator 12:07, 9 Martie 2016
Da, se cheama violarea secretului corespondentei.
Violarea sectretului corespondentei constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda (art. 302 CP).
Ati citit respectivele mesaje pentru ca a permis prietenul dvs. sau ati intrat pe contul lui de socializare, cunoscand parola, dar fara acordul acestuia?
el mi-a dat parola, dar am citit mesajele fara ca el sa stie.ulterior i-am spus ca le-am citit si nu a avut nimic impotriva
In conditiile in care chiar prietenul dvs. a fost de acord sa va dezvaluie parola pentru a avea acces la contul sau, fapta nu constituie infractiune. In schimb, daca sub identitatea contului prietenului, interveniti in discutii in numele acestuia, situatia se schimba.

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta online costin2016 costin2016 Buna ziua, Fosta mea prietena a reusit sa intre fara consimtamantul meu si fara sa stiu in apartamentul in care locuiesc. Mi-a citit toata corespondenta din ... (vezi toată discuția)
Limbajul obscen la locul de munca intre colegi luminitafurtuna luminitafurtuna buna ziua!am si eu o nelamurire in legatura cu limbajul pe care ar trebui sa il aibe un colectiv la locul de munca.iubitul meu lucreaza intr-o companie in care ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei - procedura plangere Daniela_Florentina Daniela_Florentina Buna ziua, am si eu o problema. Am fost prietena cu o fata, cu care am incheiat orice relatie de prietenie in urma unei certuri. Ulterior ea mi-a ... (vezi toată discuția)