buna ziua!am si eu o nelamurire in legatura cu limbajul pe care ar trebui sa il aibe un colectiv la locul de munca.iubitul meu lucreaza intr-o companie in care sunt mai multi baieti si cateva fete.el in frunte cu sefii lui au un vocabular foarte murdar iar fetele le accepta limbajul acesta murdar si au aujuns sa isi faca avansuri intre ei.ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?exista vreo lege sau as putea sa depun vreo plangere pe undeva?
In primul rand, decenta este obligatorie intre colegi, motiv pentru care este utila o discutie in comun a tuturor salariatilor, organizata de catre angajator in care sa se stabileasca regulile de urmat.
Se poate sesiza in scris Consiliul National pentru combaterea discriminarii de catre persoanele care se considera discriminate.
Poate nu am inteles eu clar, dar din mesajul dvs. rezulta ca fetele accepta limbajul. Care ar putea fi motivatia acceptului din punctul dvs. de vedere ?
Puteti studia Legea nr. 202 din 19 aprilie 2002 *** Republicata privind egalitatea de sanse si de tratament între femei si barbati. O gasiti pe internet.
Puteti face un abonament la Superlege accesand butonul din susul acestei pagini pentru a fi la curent cu toata legislatia nationala, actualizata la zi.
iubitul meu sustine clar si raspicat ca sunt glume intre colegi.dar din aceste glume ei au inceput sa isi faca avansuri.nu pot spune daca e discriminare pentru ca eu nu lucrez in institutia in care lucreaza el.iar sefii fac aceleasi glume obscene
Poate glumele vi se par doar dvs. obscene, in conditiile in care afirmati ca fetele le accepta. Fara a fi nepoliticos, ma gandesc ca avansurile de care amintiti sa nu tina cumva de putina gelozie din partea dvs.