avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proprietar-huligan periculos pe scara blocului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proprietar-huligan periculos pe scara blocului

Buna ziua!
Stimata doamna, la o asociatie de prorietari din Ploiesti, avem un proprietar(cand vom scapa de el?!), care, pe langa faptul ca are restanta 34 milioane de lei vechi, ne ameninta si cu bataia, ne injura, isi baga…-scuzati- e jale, nu v-as dori sa aveti un asemenea “proprietar” antisocial.De exemplu daca il injura si agreseaza pe vecinul cumsecade x, putem semna , avand in vedere istoricul acesui nenorocit(fiindca le-a facut si lor, candva!)ca sa-l infundam la greu?!
Intrebare: ce sa facem concret…si mai concret avand in vedere ca huliganul-ghertoi de bloc- ne insulta( isi baga…la femei in varsta, ameninta cu bataia!)ca sa-l “priponim” bine?
Concret:CATE SEMNATURI DIN 20 DE FAMILII NE TREBUIE CA SA-L DAM AFARA DIN BLOC(Doamne, ajuta!), sau sa-l pedepsim crunt pe huligan?!Va rog sa-mi(sa ne, eu cunosc bine calculator) raspundeti foarte , foarte concret si practic, pe etape foarte practice.Avem inregistrari, martori, plus niste descinderi ale politiei la avem “istoric” al nenorocirilor acestui “gunoi”, deci ce sa facem foarte concret, pe etape.Pot sa iau o foaie a4 sa ma duc din usa in usa etc.Cate semnaturi imi(ne) trebuie ca sa-l infundam pe ghiorlan-nu v-as dori sa fiti in locul nostru,credeti-ma(ne) ?!Injura netinand cont ca sunt copii pe scara, femei, oameni in varsta!)Va rog(va rugam) un raspuns extrem de concret, de practic), nu vrem sa-I tragem una in cap, ar fi alta tarasenie.Dar sunt sigur ca dvs. I-ati fi tras una in cap,pe pariu!
Deci ce pasi trebuie urmati,concret, ceva eficient?!
Va multumesc(va multumim), cu tot respectul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:23, 17 August 2013
Nu cred ca poate fi desproprietarit de motiv de huliganism, dar daca are datorie catre asociatia de proprietari puteti cere excutarea silita, cu vinderea apartamentului daca nu poate plati atlfel.
Nu il puteti da afara din casa oricati membrii ar semn...
Politia ii poate aplica amenzi.
Daca refuza sa-si plateasca cotele de intretinere, atunci poate fi executat silit: i se scoate apartamentul la vanzare prin licitatie... si asa scapati de el!
Cat mai multe reclamatii la sectia de politie din parte tuturor locatarilor pe legea 61/1991 republicata, iar daca va avea multe amenzi , va fi si mai restant la intretinere.
In paralel, asociatia sa declanseze in instanta actiune pentru recuperarea restantelor, conform art. 50 din legea 230/2007, si totodata sa instituie si privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentului şi un asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate.
1-Nu il puteti da afara din bloc indiferent de numarul de semnaturi pe considerentul ca este ghertoi, huligan si are sume cu titlu de restanta.
Respectivul este proprietar al apartamentului ,calitate care nu poate fi retrasa decat cu ocazia instrainarii bunului imobil
2-Nu va hazardati sa apreciati ca dvs detineti cel mai rau proprietar din tara,noi avem unul piroman adica foc la apartamentul lui si ce mai arde prin prejur...
3-Daca detine sume cu titlu de restanta,dupa decaderea a 90 de zile asociatia de proprietari daca are interesul sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare poate aplica disp
L nr 230/2007 Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.
Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3) Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asociatiei de proprietari in domeniul convietuirii sociale CYBORG CYBORG Buna seara! Ce puteri (\\"drepturi\\" legale) are o asociatie de proprietari (la bloc) asupra unui proprietar care nu respecta regulile de convietuire ... (vezi toată discuția)
Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Vecinii imi deranjeaza chiriasii Crinaelena2000 Crinaelena2000 Buna ziua. Eu abea am inchiriat apartamentul unit oameni tare cumsecade. Sau mutat de 2 zile dar am 3 vecini care le face viata un calvar. Le bate la USA si le ... (vezi toată discuția)