avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avort la 16 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avort la 16 ani

Buna! In urma cu un an am facut un avort. Iubitul meu nu a acceptat, dar pana la urma am facut-o. Parintii mei la acel moment nu stiau, dar au aflat pe parcurs. Acum, ai mei imi spun ca il vor reclama la politie. Este posibil sa pateasca ceva sau sa fie inchis avand in vedere ca eu am luat aceasta decizie si nu am fost fortata sa o fac?
Cel mai recent răspuns: BoboXd , utilizator 23:13, 17 August 2013
Nu pentru avortul pe care l-ati facut ar putea prietenul dvs. sa fie incriminat; Ci doar daca aveati sub 15 ani la data la care ati avut raporturi sexuale cu el. Conform Codului penal in vigoare, actul sexual cu o persoana sub 15 ani se pedepseste cu 3 -10 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi. Chiar si daca aveati mai mult de 15 ani, daca se demonstreaza ca v-a sedus ori v-a promis ca va ia in casatorie, ori ca v-a dat cadouri ca sa-i cedati, poate primi o pedeapsa de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Insa de vreme ce inteleg ca actul sexual a fost consensual, ca aveati peste 15 ani cand ati ramas gravida, iar avortul a fost facut la medic in conditii legale, daca dvs. nu va plangeti, nu pateste nimic.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora insarcinata oanacatalina22 oanacatalina22 Buna seara:) Sunt prietena fetei care are acest cont:) AM O INTREBARE : sunt gravida in 2 luni eu am 15 ani el 19 si vrem sa-l pastram. ce pateste el??? poate ... (vezi toată discuția)
Minora gravida arina.dan arina.dan Am 15 ani, se poate sa fi ramas gravida cu prietenu meu care are 20 de ani. Mama poate sa faca plangere impotriva lui? Pot pastra copilul daca mama nu este de ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor reclamat de o persoană necunoscută IuliaDrs IuliaDrs Buna.Am 16 ani impliniti,iar iubitul meu are 18.Parintii mei stiu de relatie si nu s-au impotrivit.Intre noi au existat raporturi sexuale ,iar la momentul ... (vezi toată discuția)