avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa cumparata -contract la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa cumparata -contract la notar

casa cumparata cu contract vanzare cumparare

am cumparat o casa in 2005 si in contract era specificat sa ramana si proprietara, am fost de acord, dar dupa ce a murit proprietara, un nepot de al fostei proprietare imi zice sa-i dau mobila din casa ce a ramas.dar eu am facut contract de mana inainte sa o cumpar ca o iau cu tot ce este acolo, este drept ca nu srie in contractul de la notar nimic de mobila dar ce sa fac daca nu vreau sa-i dau nimic?pentru ca nu mai vrea sa plateasca factura la gaz pe ultimele 3 luni in care a consumat batranica.are ca sa imi faca daca nu vreau sa-i dau nimic?
1. Atentie cum a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare. (clauze contractuale, obiectul contractului etc.)
2. Daca nepotul face dovada persoana (vanzatorul / proprietara) nu inclus si bunurile din locuinta in contractul respectiv, si ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale, atunci acesta (nepotul) poate sa va dea in judecata pentru recuperarea bunurilor, dar si pentru casa. Acest lucru este valabil chiar daca ati incheiat un contract de mana (un precontract) in care este stipulat faptul ca in pretul locuintei se regasesc toate bunurile.
3. Incercati sa aveti o dovada ca persoana respectiva (vanzatorul / proprietara) era la momentul incheierii contractului in deplinatatea facultatilor mintale pentru orice eventualitate
pai nu stiu ce ,pai cand au vandut casa a fost ca martor si nepotul proprietarei si sora proprietarei si notara a intrebat-o sa vada daca stie ce face, si a semnat deci stia era in deplinatatea facultatiilor mintale.ca a semnat si a stiut pentru ca a mai trait 4 ani si in acest timp am reparat pe la casa eu si se bucura ii placea.
Ioana-Iulica a scris:

1. Atentie cum a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare. (clauze contractuale, obiectul contractului etc.)
2. Daca nepotul face dovada persoana (vanzatorul / proprietara) nu inclus si bunurile din locuinta in contractul respectiv, si ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale, atunci acesta (nepotul) poate sa va dea in judecata pentru recuperarea bunurilor, dar si pentru casa. Acest lucru este valabil chiar daca ati incheiat un contract de mana (un precontract) in care este stipulat faptul ca in pretul locuintei se regasesc toate bunurile.
3. Incercati sa aveti o dovada ca persoana respectiva (vanzatorul / proprietara) era la momentul incheierii contractului in deplinatatea facultatilor mintale pentru orice eventualitate

Prin faptul ca acest contract a fost autentificat de notar avem o prezumtie relativa de legalitate a contractului, inlcusiv in ceea ce priveste discernamantul. Nu cred ca exista vreun risc din acest punct de vedere si nu trebuie nicio dovada in plus, oricum nu ar putea-o obtine acumm, dupa decesul doamnei. Singura dovada ar fi fost un certificat medico-legal care sa ateste ca persoana are discernamant. Daca notarul nu solicitat un astfel de act inseamna ca a constata ca persoana avea discernamant.
Ce scrie (concret!) in contractul ala de mana?
ca se vinde casa cu tot cu mobila si tot ce este in casa.
este semnat de ei cu martori.

Alte discuții în legătură

Casa cu probleme oms oms Buna seara. Ma aflu intr-o situatie ciudata: am cumparat o casa de la o batrana cu contract de vanzare cumparare acum 3 luni in urma. Ea a luat banii si i-a ... (vezi toată discuția)
Lipsa act certificat medico-legal psihiatric mihaeladia mihaeladia Buna ziua, in urma decesului tatalui meu am aflat ca tot ce avea i-a lasat printr-un contract de intretinere si un testament nepotului lui (eu sunt unica ... (vezi toată discuția)
Nulitate act de vinzare cumparare aldo_nick aldo_nick bunicul meu a cumparat o proprietate compusa din casa teren si dependinte in luna noiembrie 2008.Cntract de vinzare cumparare legalizat la notariat.in cursul ... (vezi toată discuția)